ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπογράφουν συμβόλαια οι εφοδιαστικές αλυσίδες για το logistics center στο Θριάσιο Κύριο

08:00 - 31 Μαϊ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Υπογράφουν συμβόλαια οι εφοδιαστικές αλυσίδες για το logistics center στο Θριάσιο
Οι μεγαλύτερες εφοδιαστικές αλυσίδες της χώρας αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης, προχωρούν αυτή τη περίοδο στην υπογραφή συμβολαίων για να κλείσουν τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στο μεγαλύτερο logistics center των Βαλκανίων που αποτελούν οι αποθήκες έκτασης 125.000 τ.μ. στο Θριάσιο.

Τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί και αναμένεται να λειτουργήσει η μεγάλη αυτή επένδυση των 160 εκατ. ευρώ του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο.

Με συνολικό εμβαδόν αποθηκών 210 χιλ. τετραγωνικά μέτρα, δυνατότητα εξυπηρέτησης 400 φορτηγών και 50 βαγονιών τρένου ημερησίως και όλες τις υπηρεσίες που απαιτούνται για ένα σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο (τελωνείο, χώροι στάθμευσης και συνεργείο βαρέων οχημάτων, παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση, κ.λπ.), το Θριάσιο θα είναι το αρτιότερο και πληρέστερο κέντρο της χώρας, ισάξιο με τα καλύτερα της Ευρώπης.

Ήδη, μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων που θα κατασκευαστούν κατά την πρώτη φάση σχεδιάζονται με βάση τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι ίδιες οι εταιρείες που θα ενοικιάσουν τους χώρους, ώστε να καλύπτουν στην εντέλεια στις απαιτήσεις τους με ανάδοχο την κοινοπραξία Goldair cargo-ETBAΑξίζει δε να σημειωθεί ότι η επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 160 εκατ. ευρώ, γίνεται αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια. Ο παραχωρησιούχος αποκτά το δικαίωμα χρήσης για 60 έτη, με την υποχρέωση να υλοποιήσει, εντός δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, τις κτηριακές εγκαταστάσεις και τις λοιπές υποδομές.

Στο τέλος της περιόδου παραχώρησης των 60 ετών η ΓΑΙΑΟΣΕ, που παραμένει ιδιοκτήτρια της έκτασης, θα έχει την πλήρη κυριότητα ενός ολοκληρωμένου και εν λειτουργία εμπορευματικού κέντρου, που θα έχει κατασκευασθεί στο σύνολό του με ιδιωτικά κεφάλαια.  

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 21:46 - 30 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.