ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση

11:03 - 31 Μαϊ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στα πλαίσια της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του Α' τριμήνου 2007 της εταιρείας, του άρθρου 293 του νέου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και των σχετικών αποφάσεων της κείμενης νομοθεσίας, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό και εσάς για τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 25 Νοεμβρίου του 2005, και συγκεκριμένα το άρθρο 212 του Κανονισμού, το Δ.Σ. του Χ.Α. στη συνεδρίασή του της 3.4.2006, λαμβάνοντας υπόψη τις ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις 2005 της εταιρείας βάσει Δ.Λ.Π., αποφάσισε την ένταξη στην κατηγορία Επιτήρησης (άρθρο 212) των μετοχών της εταιρείας από τη Τρίτη 4 Απριλίου 2006.
Οι λόγοι ένταξης βάσει των άρθρων 212 και 213 του Κανονισμού είναι:
1. Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έχουν διαμορφωθεί σε επίπεδο κάτω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και
2. Τα κέρδη φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) σε μητρικό και ενοποιημένο επίπεδο είναι αρνητικά.
Οπως είναι ήδη γνωστό η ΚΛΩΝΑΤΕΞ δραστηριοποιείται μέσω συμμετοχών κατά κύριο λόγο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Μέσω της θυγατρικής της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. (πρώην ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.), η Κλωνατέξ ελέγχει και συμμετέχει σε 5 εταιρείες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας. Μέχρι σήμερα η Κλωνατέξ έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις εν λόγω θυγατρικές μεγάλο μέρος των οποίων προήρχετο από δανεισμό. Κατόπιν αυτού και μετά την αδυναμία των θυγατρικών τα τελευταία χρόνια να διανείμουν μέρισμα λόγω ζημιών, και σε συνδυασμό με την απαξίωση των εν λόγω συμμετοχών, η εταιρεία αντιμετώπισε πρόβλημα ζημιών, ρευστότητας αλλά και σημαντικής μείωσης της καθαρής της θέσης. Κατόπιν αυτού υλοποιεί ένα σχέδιο λειτουργικής αναδιάρθρωσης με σκοπό την μείωση των δαπανών στο κατώτατο δυνατό σημείο. Ειδικότερα διέκοψε τη παροχή υπηρεσιών προς τις θυγατρικές εταιρείες με εκμηδενισμό του σχετικού κόστους αλλά και των λοιπών γενικών εξόδων. Το μόνο ουσιαστικό έξοδο πλέον είναι οι τόκοι των δανείων και για το λόγο αυτό επιδιώκει τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων για τη σημαντική μείωση ή την πλήρη εξόφληση τους. Έτσι η εταιρεία θα περιορίσει στο απολύτως αναγκαίο το λειτουργικό κόστος και σε συνδυασμό με την επιτυχή έκβαση του σχεδίου λειτουργικής και χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης της βασικής της συμμετοχής, αναμένεται να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Ήδη στο πρώτο τρίμηνο και εάν δεν ληφθούν υπόψη οι ζημίες από αποτίμηση συμμετοχών και χρεογράφων το αποτέλεσμα σε επίπεδο εταιρείας είναι θετικό. Ανάλογη θετική εξέλιξη παρουσιάζουν και τα αποτελέσματα σε ενοποιημένο επίπεδο με αναμενόμενο θετικό αντίκτυπο στην αξία της βασικής συμμετοχής.
Εν τω μεταξύ και επειδή λόγω συσσωρευμένων ζημιών συντρέχει περίπτωση εφαρμογής των άρθρων 47 & 48 του ΚΝ 2190/20, το Διοικητικό Συμβούλιο θα θέσει το θέμα στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων για την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.