ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθανασίου (Lamda Development): Στα €2 δισ. η επένδυση στο Ελληνικό

15:02 - 10 Οκτ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αθανασίου (Lamda Development): Στα €2 δισ. η επένδυση στο Ελληνικό
Το ποσό των 2 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν τα κεφάλαια που θα επενδύσει η Lamda Development κατά την πρώτη πενταετία στο Ελληνικό. Κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα η εταιρεία ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 650 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, ενημέρωσε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ότι «τα κεφάλαια θα αντληθούν από 600 εκατ. από την ΑΜΚ, 400 εκατ. από πωλήσεις κατοικιών και εμπορικών κέντρων, 850 εκατ. από τραπεζικό δανεισμό και 150 εκατ. από την έκδοση ομολόγου».

Ο επικεφαλής της Lamda Development σημείωσε, ακόμα, ότι «η οικογένεια Λάτση που είναι και ο βασικός μέτοχος έχει δεσμευθεί ότι όχι μόνο θα καλύψει το ποσοστό της ΑΜΚ που της αναλογεί, αλλά και όποιο ποσό παραμείνει αδιάθετο, ενώ ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, η VOXCOVE θα συμμετάσχει κατά το ποσοστό που της αναλογεί».

Εξηγώντας τον προγραμματισμό της επένδυσης, είπε ότι «κατά την πρώτη πενταετία θα έχουν κατασκευαστεί ολόκληρο το τμήμα της παραλιακής ζώνης με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα - καζίνο, ο ψηλός πύργος διαμερισμάτων, καθώς και δύο εμπορικά κέντρα».

«Το πρώτο εμπορικό κέντρο θα είναι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος του Σταθμού Ελληνικό του Μετρό και θα είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας, καθώς θα έχει 20% περισσότερους εμπορικούς χώρους από το The Mall στο Μαρούσι. Το δεύτερο εμπορικό θα είναι στη Μαρίνα και θα είναι αισθητά μικρότερο», σημπλήρωσε ο ίδιος.

Ως προς τις συνεργασίες, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι «η Lamda Development θα κατασκευάσει μόνη της μόνο τα εμπορικά κέντρα», για το λόγο αυτό και στις υπόλοιπες υποδομές (ξενοδοχεία κλπ.), θα αναζητηθούν «συνεργασίες με άλλες εταιρείες ή κοινοπραξίες στις οποίες θα συμμετάσχει και η Lamda Development», μειώνοντας με αυτό τον τρόπο, όπως είπε «το ρίσκο εκτέλεσης του έργου».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 10 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.