ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Μέσα στον Δεκέμβριο η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου

12:50 - 23 Νοε 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Lamda Development: Μέσα στον Δεκέμβριο η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου
«Η εκκίνηση των εργασιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2020» ανακοίνωσε η διοίκηση της Lamda Development.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Οδυσσέας Αθανασίου, παρουσίασε στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης ρωτήθηκε το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η εταιρεία για τη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 650 εκατ. ευρώ, καθώς και για την έκδοση ομολογιακού δανείου 850 εκατ. ευρώ, με στόχο να προωθήσει το πρώτο στάδιο της επένδυσης.

Ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως «η αύξηση κεφαλαίου μπορεί να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, με την επιφύλαξη πως και για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης απαιτείται σειρά εγκρίσεων» και πρόσθεσε πως «υπάρχει πολύ καλό κλίμα για την υλοποίηση του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων».

Σε ερώτηση για τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας καζίνο στο Ελληνικό που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο, ώστε να υπογραφεί η τελική σύμβαση για την αξιοποίηση της έκτασης και να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος, απάντησε πως «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός φαίνεται πως οδεύει προς καθυστέρηση», αφού όλα δείχνουν πως οι τελικές αποφάσεις για το πρώτο στάδιο, την εξέταση των νομιμοποιητικών εγγράφων από την οποία θα κριθεί η παραμονή ή όχι ενός υποψηφίου, πάνε για τον Δεκέμβριο.

Για τις τυχόν καθυστερήσεις λόγω προσφυγών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως «εμείς προετοιμαζόμαστε ώστε να ξεκινήσουμε το έργο με βάση το πλάνο. Προσφυγές υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, υπάρχουν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι θα υπάρχουν. Για να ξεκινήσουμε το έργο υπάρχουν οι αναβλητικές αιρέσεις οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν, αυτό λέμε εξ’ αρχής και αυτό λέμε και τώρα. Θεωρούμε ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς και προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε καθ’όλα έτοιμοι».

Χθες έγιναν γνωστοί οι όροι της αύξησης κεφαλαίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Develοpment να υποστηρίζει πως εντός της ημέρας είχε προγραμματιστεί η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου και πως η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο των 850 εκατ. ευρώ είναι «θέμα ωρών».

Ο Οδ. Αθανασίου είπε ακόμα πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου (πιθανώς στις 12 του επόμενου μήνα) θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το υπόλοιπο τμήμα του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC). Στο ένα τμήμα του πρώην IBC λειτουργεί πλέον το εμπορικό κέντρο Golden Hall και η Lamda Develοpment προωθεί επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και του υπολοίπου με χώρους ψυχαγωγίας, κ.ά.. Το τελευταίο τμήμα του κτιρίου, στο οποίο θα λειτουργεί το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων υπολογίζεται να ανοίξει γύρω στο Πάσχα του 2020.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.