ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Βγενόπουλος: ''Marfin και Eurobank στο απυρόβλητο των εξαγορών'' - Τι δήλωσε για Alpha Bank και αμκ

14:53 - 20 Ιουν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Την αισιοδοξία του ότι η αύξηση κεφαλαίου των 5,19 δις ευρώ εξελίσσεται πολύ θετικά και ότι εκτός απροόπτου θα καλυφθεί πλήρως, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Marfin κ Α. Βγενόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Τι ανέφερε για την Alpha και τις συγχωνεύσεις στις τράπεζες.

Επίσης επανέλαβε ότι μέσα στα επόμενα 4 χρόνια ο όμιλος της Marfin στοχεύει να μετεξελιχθεί στον ισχυρότερο χρηματοοικονομικό όμιλο της νοτιοανατολικής Ευρώπης ενώ εμφανίσθηκε έκπληκτος για την πορεία της μετοχής της Marfin Investment Group η οποία θα πρέπει να αποδοθεί σε κινήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων οι οποίοι πόνταραν στην πτώση της μετοχής και επειδή ενισχύεται σπεύδουν να κλείσουν θέσεις αναζητώντας μετοχές της Marfin.

Ο κ Βγενόπουλος επισήμανεότι η Marfin Investment Groupθα διαθέτει συνολικά κεφάλαια 15 δις ευρώ τα οποία θα επενδυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εξελίξεις διεθνώς επιτάσσουν ισχυρές κεφαλαιακά εταιρίες τόνισε ο κ Βγενόπουλος ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι δυνατό 6-7 μεγάλοι οίκοι να καθορίζουν την πορεία των αγορών συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η δημιουργία μιας ισχυρής κεφαλαιακά ελληνικής εταιρίας που θα διαδραματίζει καίριο ρόλο στις αγορές και στην ευρύτερη περιοχή είναι ένας στρατηγικός στόχος.  

Αναφερόμενος στις τραπεζικές εξελίξεις τόνισε ότι στην Ελλάδα μόνο δύο τράπεζες έχουν διαφυλάξει τανώτα τους λόγω της ισχυρής τους μετοχικής σύνθεσης η Eurobank και η Marfin.

Για την Alpha bank διευκρίνισε ότι «όσο η διοίκηση υποστηρίζει ότι η θα ακολουθήσει αυτόνομη ανάπτυξη δεν μπορεί να αποτελεί στόχο για την Marfin ή ακόμη και για άλλη τράπεζα».

Η Marfin λειτουργεί με αρχές και σέβεται τις προτεραιότητες και τους στόχους των άλλων διοικήσεων. Αν όμως αλλάξουν τα δεδομένα στην Ελλάδα και οι τραπεζικές ισορροπίες τότε η Marfin θα δηλώσει παρόν στις τραπεζικές εξελίξεις.

Ο κ Βγενόπουλος αναφερόμενος στο μεγαλύτερο εγχείρημα που έχει ποτέ πραγματοποιήσει ελληνική εταιρία δηλαδή να πραγματοποιήσει αύξηση κεφαλαίου 5,19 δις ευρώ τόνισε ότι το 2007 η Marfin πραγματοποιεί την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου παγκοσμίως μετά την ρωσική τράπεζα Sberbank ύψους 7,317 δις ευρώ.

Επίσης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στην Ευρώπη και η 6 μεγαλύτερη αύξηση που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί παγκοσμίως.

Η συμβουλευτική επιτροπή

Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα η Marfin θα δημιουργήσει μια συμβουλευτική επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από βασικούς μετόχους της εταιρίας 7 έως 11 και οι οποίοι θα συμβουλεύουν το management για τις σχεδιαζόμενες αγορές ή πωλήσεις.

Η κεφαλαιακή ισχύς αυτών που θα συμμετέχουν σε αυτή την ομάδα μπορεί και να ξεπερνά τα 400 δις ευρώ.

Τα σχέδια για την Κύπρου

Επικριτικός εμφανίσθηκε ο κ Βγενόπουλος για την στάση της διοίκησης της τράπεζας Κύπρου η οποία αρνείται τον διάλογο.

«Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε με την τράπεζα Κύπρου μπορεί να πωλήσουμε , να αγοράσουμε ή ακόμη και να υποβάλλουμε δημόσια πρόταση ακόμη όμως δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση»

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.