ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλους αξιοποίησης για τα 10 περιφερειακά λιμάνια αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ

13:11 - 05 Φεβ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συμβούλους αξιοποίησης για τα 10 περιφερειακά λιμάνια αναζητά το ΤΑΙΠΕΔ
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη συμβούλων σε συνέχεια της κυβερνητικής απόφασης για άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας.

Οι εν λόγω σύμβουλοι θα συνδράμουν το Ταμείο στην αξιοποίηση λιμένων μέσω της πώλησης μετοχών, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη προσλάβει συμβούλους για την αξιοποίηση λιμανιών μέσω παραχωρήσεων.

Αναλυτικά, στις προσκλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρονται τα εξής:

- Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για πρόσληψη Χρηματοοικονομικού Συμβούλου σε σχέση με το έργο αξιοποίησης των 10 Λιμένων. Το έργο αφορά την αξιοποίηση έως και 4 Λιμένων με τη μορφή πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

- Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς για πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου σε σχέση με το έργο αξιοποίησης των 10 Λιμένων. Το έργο αφορά την αξιοποίηση έως και 4 Λιμένων με τη μορφή πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Το χαρτοφυλάκιο αφορά 10 λιμάνια με τη μορφή ανωνύμων εταιρειών: Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας.

Το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών των εταιριών οι οποίες έχουν την διαχείριση των λιμένων αυτών μέχρι το 2042.

Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του πλέον κατάλληλου τρόπου αξιοποίησης των ως άνω λιμένων.

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την ανάπτυξη των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας είχαν ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ οι Υπουργοί Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.