ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτικό «μπαράζ» 1 δισ. στην οικονομία-Παπαστράτος:Αποδίδει η επένδυση των €300 εκατ. Κύριο

09:00 - 17 Φεβ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Επενδυτικό «μπαράζ» 1 δισ. στην οικονομία-Παπαστράτος:Αποδίδει η επένδυση των €300 εκατ.
Επενδύσεις, που αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, δρομολογούνται στη χώρα μας για το 2020 στους τομείς του λιανεμπορίου, των καπνικών προϊόντων και των φαρμάκων. Στόχος των περισσότερων επενδύσεων σε αυτούς τους κλάδους είναι μεταξύ άλλων ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων, καθώς και η ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών.

Τρόφιμα και ποτά

Το 25,5% του συνόλου των επιχειρήσεων της εγχώριας μεταποίησης καλύπτει η ελληνική βιομηχανία των τροφίμων και ποτών. Οι επενδύσεις που δρομολογούν οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου δεν είναι εφικτό να εκτιμηθούν επακριβώς. Ωστόσο, με βάση όσα έχουν δημοσιοποιήσει 10 επιχειρήσεις του κλάδου, το 2020 δρομολογούνται επενδύσεις, που θα ξεπεράσουν τα 160 εκατ. ευρώ.

Καπνοβιομηχανία

Όσον αφορά τον τομέα των καπνικών προϊόντων, μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις υλοποίησε η καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος Philip Morris», με στόχο τη δημιουργία νέων γραμμών παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού της εταιρείας. Η εν λόγω επένδυση δημιούργησε νέους ορίζοντες στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, ενώ έχει υπολογιστεί στα 300 εκατ. ευρώ. Το 80% της επένδυσης εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σούπερ μάρκετ

Τα κεφάλαια, που αφορούν τους επενδυτικούς σχεδιασμούς των κυριότερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 εκατ. ευρώ το 2020. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, τα ψηφιακά κανάλια διανομών, την ανάπτυξη δικτύου, καθώς και τον εκσυγχρονισμό αποθηκών, δικτύου διανομών και στόλου οχημάτων.

Φάρμακα

Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, καθώς και πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν πάνω από 500 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά την επόμενη πενταετία. Σε συνολικό επίπεδο, μεταξύ των στόχων της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι ο εκσυγχρονισμός των τεχνολογιών υγείας, η επέκταση των εγκαταστάσεων, η αύξηση των κλινικών μελετών στα δημόσια νοσοκομεία και η χρηματοδότηση στον τομέα R&D για την ανακάλυψη νέων σκευασμάτων.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 17 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.