ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθανασίου: Σύμβολο απογείωσης στη νέα εποχή το έργο στο Ελληνικό

14:12 - 03 Ιουλ 2020 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αθανασίου: Σύμβολο απογείωσης στη νέα εποχή το έργο στο Ελληνικό
«Από εδώ, όπου απογειώνονταν αεροπλάνα, το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή για την χώρα μας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια των έργων της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Είναι ακριβώς χάρη στην πέρα από κάθε προσδοκία προσπάθεια και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο, λίγους μήνες πριν την επίσημη μεταβίβαση των μετοχών», πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της επενδύοντας πάνω από 350 εκατ. ευρώ». Επίσης ευχαρίστησε την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως είπε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο». Επίσης ευχαρίστησε τις δημόσιες υπηρεσίες για την συνεργασία τους.

Την επόμενη χρονιά, στο πρώτο εξάμηνο, είπε ο κ. Αθανασίου, ξεκινούν τα έργα υποδομής μεταξύ των οποίων και το παράκτιο πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Δημιουργείται ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω το γκρίζο τοπίο που βλέπετε πίσω μας, που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια, πρόσθεσε.

«Το όραμά μας θέλει ψυχραιμία, η υλοποίησή του είναι ένας μαραθώνιος όπως όλα τα μακροπρόθεσμα οράματα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Θα κάνουμε υπερήφανους, ως Lamda Development, όχι μόνον τους μετόχους μας και όσους σε λίγο θα συμμετέχουν στο εθνικό ομόλογο, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουμε να γίνουν κοινωνοί του έργου», είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:21 - 03 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.