ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου στην Marfin ;

11:51 - 30 Ιουλ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στις 27 Αυγούστου επιστρέφει από τις διακοπές του ο Α. Βγενόπουλος της Marfin. H ημερομηνία αυτή είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους. Πρωτίστως η Marfin Popular Bank θα ανακοινώσει κέρδη α΄6μηνου. Κατά το πιθανότερο σενάριο μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Τα κέρδη θα ανέλθουν στα 290 εκατ ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 133% έναντι 124 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2006.

 

Ως προς το σκέλος της κερδοφορίας τα αποτελέσματα της τράπεζας είναι πολύ θετικά και επιβεβαιώνουν την επαναληψιμότητα των εσόδων.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή το αργότερο ως τις 20 του ίδιου μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν ορισμένα καλά deals ίσως 3 από την Marfin Investment Group.

Οι επενδύσεις , εξαγορές που θα ανακοινωθούν θα είναι ύψους περί το 1 δις ευρώ συνολικά και αφορούν την Ελλάδα και κυρίως το εξωτερικό.

Όσον αφορά τα τραπεζικά σχέδια το πλέον πιθανό σενάριο είναι αν υπάρξει deal στις τράπεζες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό η Marfin Popular Bank να λάβει την πρωτοβουλία και η MIG να συνεπικουρήσει αποκτώντας ένα ποσοστό στην τράπεζα στόχο.

Μετά τις 27 Αυγούστου λοιπόν επίκειται σημαντικές ανακοινώσεις και εξαγορές που θα ξεδιπλώσουν τα σχέδια του ομίλου Marfin.

Π. Λεωτσάκος

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.