ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο ο όμιλος Marfin με Attica Group , Eureko και Εγνατία

14:59 - 24 Αυγ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Επιχειρηματική υπερκινητικότητα εμφανίζει συνολικά ο όμιλος της Marfin σχεδιάζοντας νέα deals. Η Marfin Popular Bank βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία με την Eureko στην Κύπρο , η MIG φέρεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Attica Group ενώ η συγχώνευση σε Εγνατία και Marfin δημιουργεί προσδοκίες συμβάλλοντας στην άνοδο της μετοχής.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Marfin Popular Bank και της ασφαλιστικής εταιρίας Eureko.

Δεν αποκλείεται η Marfin συζητά συγχώνευση των θυγατρικών της Λαϊκή Ασφαλιστική και Cyprialife με τον όμιλο Eureko και αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας.

Η MIG για Attica Group

Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της Attica Group και μεταξύ αυτών και η Marfin Investment Group.

Οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει αφορούν την απόκτηση του πακέτου που κατέχει ο Π. Παναγόπουλος.

Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι κατά καιρούς είχαν υπάρξει επαφές και συζητήσεις με ενδιαφερόμενους ωστόσο δεν υπάρξει αποτέλεσμα.

Την τρέχουσα περίοδο φαίνεται ότι υπάρχει μεν ενδιαφέρον από τους 3 υποψηφίους μνηστήρες αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα αν υπάρξει κάποια συμφωνία ή αν εκ νέου ναυαγήσουν οι συνομιλίες.

Κινητικότητα στην Εγνατία

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2007 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των 184.203.403 νέων κοινών μετοχών της Εγνατίας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιριών Marfin Bank και Λαϊκή Τράπεζα Ελλάς.

Η σχέση ανταλλαγής προσδιορίζεται σε 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή της απορροφώσας εταιρίας για τους μετόχους της Εγνατίας  αξίας 1,27 ευρώ για κάθε 1 παλαιά κοινή ή προνομιούχο μετοχή της ίδιας εταιρίας με ονομαστική αξία 1,17 ευρώ.
Οι μέτοχοι της Marfin Bank θα λαμβάνουν 0,198181485757 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της απορροφώσας εταιρείας (Εγνατία Τράπεζα).

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.