ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο έρχονται δυο εκπλήξεις από τον όμιλο της Marfin

10:09 - 28 Αυγ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Δύο σημαντικές εκπλήξεις θα πρέπει να αναμένει η επενδυτική κοινότητα από τον όμιλο της Marfin (Marfin Popular και MIG) αύριο 29 Αυγούστου, καθώς ανακοινώνονται τα κέρδη πρώτου εξαμήνου. Οι εκπλήξεις συνδέονται με τα τελικά κέρδη που θα ανακοινώσει τόσο η Marfin Popular Bank όσο και η Marfin Investment Group.

Η αγορά δεν έχει προεξοφλήσει τα κέρδη της MIG, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι περίμενε κέρδη από την MIG αφού μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων έχουν πωληθεί ή εκχωρηθεί στην Marfin Popular Bank.

Τα αποτελέσματα της MIG με βάση εκτιμήσεις, καθώς η διοίκηση αποφεύγει οποιοδήποτε σχόλιο ίσως και να ανέλθουν μεταξύ 250 με 300 εκατ. ευρώ και θα δώσουν ένα μήνυμα στην αγορά κυρίως για το μέρισμα που θα διανείμει στην χρήση 2007.

Κατά προσέγγιση το 2007 το μέρισμα μπορεί να ανέλθει στα 0,35 ευρώ ανά μετοχή ίσως και υψηλότερα ανάλογα με την πορεία κερδών των συμμετοχών της MIG μέσα στο 2007.  

Για το 2008 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα κέρδη το 1 δισ. ευρώ

Συνολικά η MIG θα διανείμει το 50% των κερδών της κάθε χρόνο είτε μέσω των κερδών είτε μέσω επιστροφής κεφαλαίου αν βεβαίως αποφασισθεί επιστροφή κεφαλαίου.  

Όσον αφορά τα κέρδη της Marfin Popular Bank έχει επισημανθεί ότι θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 300 εκατ. ευρώ. Η αγορά προβλέπει ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 260 εκατ. ευρώ ωστόσο μάλλον η πρόβλεψη αυτή είναι συντηρητική.

Τα πολύ υψηλά κέρδη της Marfin Popular και της MIG η αγορά αρχίζει να προεξοφλεί και για τον λόγο αυτό η μετοχή των δύο εταιριών ενισχύονται το τελευταίο διάστημα.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.