ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To masterplan της Lamda Development Κύριο

09:04 - 09 Νοε 2021 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
To masterplan της Lamda Development
H διοίκηση της Lamda Development παρουσιάζει το μεσημέρι το masterplan της μεγάλης αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό και των έργων που θα μεταμορφώσουν την περιοχή την ερχόμενη πενταετία.

Το masterplan, που έχει καταρτιστεί από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, εστιάζει στη δημιουργία μιας πρότυπης πόλης στη συνολική έκταση των 6.200.000 τ.μ..

Το έργο αντανακλά ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα στο οποίο μεγάλες περιοχές παρέχονται για δημόσια χρήση. Εκτός από το Μητροπολιτικό Πάρκο, περιλαμβάνονται κοινόχρηστες εκτάσεις πρασίνου ανοιχτών για το κοινό, καθώς και περιοχές οι οποίες θα είναι δημόσιου συμφέροντος, όπως παιδικοί σταθμοί, ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολιτιστικά κέντρα και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης. Σημαντικά έργα υποδομής περιλαμβάνουν τη δημιουργία 50 χλμ. πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων και τον επανασχεδιασμό των υποδομών μεταφορών, ο οποίος θα περιλαμβάνει άμεση σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Επίσης, σε συνδυασμό με νέες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας, σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και έργα προστασίας από τις πλημμύρες, ενώ σημαντικά λιμενικά έργα θα προσφέρουν μια αναβαθμισμένη σύγχρονη μαρίνα και μια νέα παραλία ανοιχτής και προσβάσιμης στο κοινό μήκους 1 χλμ. Πρέπει, τέλος να σημειωθεί πως η μεγάλη αστική ανάπλαση στο Ελληνικό στοχεύει να αυξήσει κατά 44% την κατανομή του ανοιχτού χώρου ανά κάτοικο στην Αθήνα!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.