ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin- Dubai: Οι κινήσεις σε τράπεζες-ΟΤΕ και τα επόμενα σχέδια

14:38 - 03 Οκτ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο επικεφαλής του Dubai Group S. Ba'alawy να αυξήσει την συμμετοχή του στον όμιλο Marfin στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την κοινωνική ευθύνη, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό δημοσίευμα του «Reporter».

O επικεφαλής του ομίλου Marfin A. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδια για τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, μίλησε για την ΕΧΑΕ, την ΔΕΗ και άλλους δυνητικούς στόχους του ομίλου.

O κ Ba'alawy ανέφερε συγκεκριμένα ότι «μας αρέσει η Marfin. Έως τώρα έχουμε επενδύσει περίπου 2 δις δολάρια και αφορούν την αρχική φάση της συνεργασίας την οποία και θα επιδιώξουμε να εμβαθύνουμε».

Ουσιαστικά ο επικεφαλής του Dubai Group κ Ba'alawy άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της συμμετοχής σε MIG και Marfin Popular.

Σημειώνεται ότι το Dubai ελέγχει το 17% της Marfin popular Bank και το 9% της MIG.

Το «R» έχει αναφέρει ότι στόχος είναι το Dubai να αποκτήσει το 30% της τράπεζας και το 20% της MIG.

Ο Α. Βγενόπουλος έδωσε έμφαση στον ΟΤΕ, τονίζοντας ότι υπάρχει καλό κλίμα στην συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο ωστόσο έσπευσε να αναφέρει ότι στην διεκδίκηση του ΟΤΕ εμπλέκεται μόνο η MIG και όχι το Dubai.

O επικεφαλής της Marfin επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα δύσκολα μπορούν να υπάρξουν μεγάλες ξένες επενδύσεις ωστόσο η Marfin και ο βασικός της μέτοχος το Dubai αναζητούν τις επενδυτικές ευκαιρίες. Ο ΟΤΕ αποτελεί ένα στρατηγικό στόχο και στρατηγική επένδυση και όχι μια ευκαιριακή τοποθέτηση.

Όσον αφορά την Cosmote ο κ Βγενόπουλος ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν έχει αποκτήσει ούτε μια μετοχή.

Για την ΕΧΑΕ επισημάνθηκε ότι η MIG δεν ενδιαφέρεται ωστόσο ο επικεφαλής του Dubai Group S Ba'alawy επισήμανε ότι « το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Το Dubai συμμετέχει ενεργά σε χρηματιστήρια ανά τον κόσμο αλλά και σε περιφερειακά που εμφανίζουν προοπτικές»

Για την ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ ο κ Βγενόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει άμεσα ενδιαφέρον ωστόσο αν πραγματοποιηθεί στο μέλλον placement η Marfin θα το εξετάσει.

Τα σχέδια για τις τράπεζες

Ο Α. Βγενόπουλος για πρώτη φορά μίλησε για μερική αλλαγή στα στρατηγικά σχέδια του ομίλου στον χώρο των τραπεζών.

Σε αυτή την φάση στόχος είναι η ωρίμανση και ενίσχυση του ομίλου Marfin και ειδικά του τραπεζικού βραχίονα της Marfin Popular και δεν θα επιδιώξει κινήσεις εξαγορών στην Ελλάδα.

Αν όμως αλλάξουν τα δεδομένα και ανακινηθεί θέμα συγχωνεύσεων στην Ελλάδα η Marfin θα δηλώσει παρούσα ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Βγενόπουλος.

Ο στόχος για την Attica Group

Αποκτώντας στρατηγικό ποσοστό στην Attica Group η MIG στοχεύει αφενός στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ναυτιλία , στην τουριστική ενίσχυση της Ελλάδος και στην ισχυροποίηση της παράκτιας ναυτιλίας.

Η κοινωνική ευθύνη

Το ποσό των 30 εκατ ευρώ θα επενδύσει ο όμιλος της Marfin για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Στην Πάρνηθα θα κατευθυνθούν περίπου 10 εκατ ευρώ ενώ θα ενισχυθούν τα οικοσυστήματα στον Πάρνωνα και τον Μαίναλο.

Θα αποκατασταθούν οι ελαιώνες στην Πελοπόννησο εισφέροντας συνολικά 15 εκατ ευρώ και αποκαθιστώντας 4 εκατ ελαιόδεντρα.

Έμφαση δίδεται στην ισχυροποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων στην επαρχία ενώ εξετάζεται η δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Αρεόπολη Λακωνίας.

Π Λεωτσακος

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.