ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχωρεί ο Δ. Δασκαλόπουλος από την Vivartia - H διαδρομή του στον επιχειρηματικό στίβο

16:28 - 11 Οκτ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αποχωρεί από την Vivartia ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος, που, μέχρι σήμερα κατείχε την θέση του προέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, με την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της Marfin Investment Group ολοκληρώθηκε η μετάβαση της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας στο νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Την θέση του διευθύνοντος συμβούλου διατηρεί ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος.

Αναλυτικότερα, στην δήλωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρει τα εξής:

"Με την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της MARFIN INVESTMENT GROUP ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετάβαση της VIVARTIA στο νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος της δικής μου προσφοράς στη δημιουργία και ανάπτυξη της VIVARTIA. Ανακοινώνω, λοιπόν, σήμερα την αποχώρησή μου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και από τη θέση μου ως προέδρου του.
Η νέα ιδιοκτησία καλείται να διαμορφώσει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο αναλαμβάνοντας την ευθύνη του δικού της οράματος και των δικών της αντιλήψεων και πρακτικών.

Ζήτησα προσωπικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της διοίκησης και από τα βασικά στελέχη της VIVARTIA να συνεχίσουν να συμβάλλουν στο μέλλον της εταιρείας.

Απευθύνω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους της VIVARTIA για τη δημιουργική τους συνεργασία και προσφορά και εκφράζω την πίστη μου στη δυναμική τους, καθώς και στη δυναμική των προϊόντων που μαζί δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια".

Ποιος είναι ο Δ. Δασκαλόπουλος

Ο κ.  Δασκαλόπουλος ήταν πρόεδρος της Vivartia, της εταιρείας που προήλθε από τη συγχώνευση της Δέλτα Συμμετοχών μέσω απορρόφησης των εταιρειών Δέλτα Γάλακτος, Chipita, Goody’s και Γενική Τροφίμων.  Η Vivartia είναι σήμερα ο μεγαλύτερος όμιλος παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα, οίκος κορυφαίων μαρκών,  με πολύ σημαντική θέση στην Ευρώπη.  Η εταιρεία διανέμει τα προϊόντα της σε άνω του 1 δισ. καταναλωτές σε 29 χώρες, διαθέτει 27 εργοστάσια κι απασχολεί περίπου 13.000 εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι σήμερα Πρόεδρος του ΣΕΒ (από 16/5/2006 & Αντιπρόεδρος από το 2002 και μέλος του δ.σ. από το 1989), διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) επί 7 συναπτά έτη (από το 1999 έως το 2006 και μέλος του δ.σ. από το 1988), μέλος του δ.σ. του ΕΒΕΑ από το 1996 έως το 2000.  Είναι μέλος του δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας.  Είναι επίσης μέλος της Στρογγυλής Τράπεζας Ευρωπαίων Βιομηχάνων (ERT) από το 1998 και των International Directors’ Councils του Guggenheim Museum και της Tate Gallery.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.