ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MPB: Στις 17/12 η Γ.Σ. για την απόφαση πώλησης του 6,45% της MIG στη Dubai

18:01 - 29 Νοε 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στις 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Popular Bank στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία, με κύριο θέμα την έγκριση πώλησης προς τη Dubai Financial Group 53.532,184 μετοχών (6,45% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) της Marfin Investment Group.

Αναλυτικά η επεξηγηματική επιστολή αναφέρει τα εξής

«19 Νοεμβρίου, 2007

Αγαπητέ μέτοχε,

Επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD (η «Εταιρεία") που θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2007, ώρα 5:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία.

Σχετικά με τα Ψηφίσματα που περιλαμβάνονται στην Πρόσκληση ημερ. 19 Νοεμβρίου, 2007 της Εταιρείας παρατίθενται οι πιο κάτω επεξηγήσεις:

1. ΕΙΔΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το υφιστάμενο Καταστατικό της Εταιρείας καθορίζει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο.

Με το Ειδικό Ψήφισμα η Εταιρεία προτείνει την τροποποίηση του Κανονισμού 104 του Καταστατικού ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο να μπορεί να εκλέγει Πρόεδρο, ο οποίος θα είναι μη εκτελεστικός, και δύο Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο ένας θα είναι εκτελεστικός και ο έτερος μη εκτελεστικός.

Η προτεινόμενη αλλαγή για μη εκτελεστικό Πρόεδρο αποτυπώνει στο Καταστατικό τις ήδη εφαρμοζόμενες από την Εταιρεία Αρχές Εταιρικής Διακυβέρνησης και η εκλογή δύο Αντιπροέδρων δίδει πέραν των ανωτέρω στη Διοίκηση της Εταιρείας αυξημένη ευελιξία στην εκτέλεση των καθηκόντων της.

Δεδομένης της πιο πάνω τροποποίησης, προτείνεται επίσης τροποποίηση του Κανονισμού 60 ώστε σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου να ληφθεί υπόψη η παρουσία δύο Αντιπροέδρων στον καθορισμό του ατόμου που θα προεδρεύει των Γενικών Συνελεύσεων της Εταιρείας και ο οποίος θα είναι ο αρχαιότερος σε ηλικία εκ των δύο Αντιπροέδρων.

2. ΠΡΩΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Εταιρεία συνεχίζει να κατέχει 53.532.184 μετοχές (6,45% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου) της Marfin Investment Group (MIG).

Στις 12.10.07 η Εταιρεία ενημέρωσε τους μετόχους της σχετικά με την πρόθεσή της να πωλήσει την εν λόγω συμμετοχή της μετά τη λήξη της περιόδου υποχρεωτικής διακράτησης των μετοχών δηλ. μετά την 16.1.2008 με ιδιωτική τοποθέτηση και, κατά προτίμηση, σε ένα (1) στρατηγικό επενδυτή. Η απόφαση της Εταιρείας ελήφθη βάσει της εξαγγελθείσας στρατηγικής της να επικεντρωθεί σε τραπεζικές και συναφείς εργασίες και να χρησιμοποιήσει το σύνολο της κεφαλαιακής της επάρκειας προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ταχύτατα αυξανόμενη οργανική της ανάπτυξη.

Ήδη η Εταιρεία ενημερώθηκε από τη μέτοχο Dubai Financial Group LLC για το ενδιαφέρον της να αγοράσει το σύνολο της εν λόγω συμμετοχής της Εταιρείας στη MIG στην τιμή των Ευρώ 7 ανά μετοχή.

Με το Πρώτο Τακτικό Ψήφισμα ζητείται η έγκριση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την πώληση προς τη Dubai Financial Group LLC 53.532.184 μετοχών, ήτοι ποσοστού 6,45% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Εταιρεία στη MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, στη τιμή των Ευρώ 7 ανά μετοχή.

3. ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Σύμφωνα με τον περί Υιοθέτησης του Ευρώ Νόμο του 2007 η Εταιρεία έχει υποχρέωση από την 1η Ιανουαρίου 2008 να μετατρέψει σε Ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο που είναι εκφρασμένο σε λίρες. Για τον σκοπό αυτό η Εταιρεία προτείνει να μετατρέψει και στρογγυλοποιήσει προς τα άνω την ονομαστική αξία της μετοχής με συνεπακόλουθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της σύμφωνα με τα οριζόμενα στον πιο πάνω Νόμο.

Με το Δεύτερο Τακτικό Ψήφισμα η Εταιρεία προτείνει τη μετατροπή της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε Ευρώ 0,86, τη μετατροπή και αύξηση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου σε Ευρώ 817.000.000 και του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου σε Ευρώ 685.147.177,04 με την κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Έχετε το δικαίωμα, εάν το επιθυμείτε, να παραστείτε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και να ψηφίσετε προσωπικά. Επίσης, μπορείτε να διορίσετε πληρεξούσιο αντιπρόσωπο για να παραστεί και να ψηφίσει εκ μέρους σας (το σχετικό πληρεξούσιο έγγραφο εσωκλείεται). Τα έγγραφα διορισμού πληρεξουσίου αντιπροσώπου πρέπει να κατατεθούν στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας, Λεωφόρος Λεμεσού 154, Τ.Τ. 2025 (Τ.Θ. 22032, Τ.Τ. 1598), Λευκωσία, τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το χρόνο που ορίστηκε να συγκληθεί η Συνέλευση.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.