ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG και Marfin Popular Bank σχεδιάζουν νέες εξαγορές

09:58 - 08 Ιαν 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Νέες εξαγορές επίκεινται προσεχώς από την Marfin Investment Group και την Marfin popular Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες η MIG βρίσκεται στην τελική φάση ώστε να προχωρήσει σε νέες εξαγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η MIG διαθέτει περίπου 3 δις ευρώ τα οποία δύναται να επενδύσει για νέες εξαγορές ενώ έχει προχωρήσει και σε άντληση κεφαλαίων μέσω ενεχυριάσεων μετοχών του ΟΤΕ.

Και χθες η MIG ενεχυρίασε πακέτο6 εκατ. μετοχών που αφορούσε το1,29% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ , στην τιμή των 24,84 ευρώ ανά μετοχή. Ο συνολικός τζίρος της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 149,04 εκατ. ευρώ.

Το πακέτο αφορούσε ενεχυριασμό μετοχών από την MIG προς ενίσχυση της κεφαλαιακής ρευστότητας του Ομίλου. Συνολικά η MIG έχει ενεχυριάσει το 7,5% των μετοχών του ΟΤΕ.

Με βάση πληροφορίες το επόμενο διάστημα ίσως να πραγματοποιηθούν deals από την MIG ύψους περίπου 600 με 800 εκατ ευρώ. Παράλληλα φαίνεται ότι σταδιακά θα ξεκινήσει και η επενδυτική δραστηριότητα και των εταιριών που έχει εξαγοράσει.

Συγκεκριμένα μια εκ των εξαγοραζόμενων εταιριών από την MIG σχεδιάζει την πρώτη της εξαγορά στο εξωτερικό. Δηλαδή μια από τις εταιρίες του ομίλου MIG δηλαδή η  Vivartia , Attica και  Υγεία σχεδιάζουν να προχωρήσει άμεσα σε εξαγορά στο εξωτερικό.

Σε εξαγορά τράπεζας στο εξωτερικό ίσως στην Βουλγαρία προχωρήσει και η Marfin popular Bank. Στη  Βουλγαρία δεν δραστηριοποιείται η Marfin και σχεδιάζεται μια μικρή εξαγορά. Επιπροσθέτως η Marfin μελετά την εξαγορά τράπεζας στην Κεντρική Ευρώπη η οποία εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 2 με 3 δις ευρώ.

Π. Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.