ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TOUSA: Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα

14:40 - 29 Ιαν 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στην κατάθεση αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα (προστασία από χρεοκοπία) προχωρά η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, μετά και την έγκριση που έλαβε από το 50% των μετόχων της.Στην αίτηση περιλαμβάνονται και οι θυγατρικές εταιρείες TOUSA Homes, Newmark Homes και Trophy Homes.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η TOUSA ανακοινώνει συμφωνία μετά από διαπραγματεύσεις (Pre-Negotiated Deal) με τους κατόχους ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders) για την επίτευξη της αναδιοργάνωσής της

Η διεύθυνση του ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ανακοινώνει, ότι η αμερικάνικη θυγατρική της εταιρεία Technical Olympic USA Inc. (TOUSA) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει την υποστήριξη από περισσότερους από το πενήντα τοις εκατό των κατόχων ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders) στους προτεινόμενους όρους για αναμόρφωση των κεφαλαίων της και όλων των μη εξασφαλισμένων οφειλών της. Για να εφαρμοστεί η προτεινόμενη αναδιοργάνωση, η TOUSA, Inc. και ορισμένες θυγατρικές της καταθέτουν εκούσιες αιτήσεις για υπαγωγή στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Αμερικάνικου Κώδικα Πτώχευσης. Η κατάθεση περιλαμβάνει τις TOUSA Homes Inc., Newmark Homes LP. και εταιρείες που αντιπροσωπεύουν όλες τις εμπορικές ονομασίες ? Engle Homes, Newmark Homes, Fedrick, Harris Estate Homes και Trophy Homes. Η συμφωνία με τους Senior Noteholders υπόκειται σε προϋποθέσεις και υπόκειται επίσης σε μία ρήτρα «εξόδου από τη συμφωνία (fiduciary out) που μπορεί να εξασκηθεί τόσο από την Εταιρεία όσο και από τους Senior Noteholders υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι θυγατρικές εταιρείες Universal Land Title Inc., Preferred Home Mortgage Company και Alliance Insurance και Information Services δεν περιλαμβάνονται στην κατάθεση και δεν θα επηρεαστούν. Αυτές οι θυγατρικές παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα συνεχίσουν να προσφέρουν και να χορηγούν δάνεια, να παρέχουν εγγυήσεις τίτλων και να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες κατοικιών τις οικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες που χρειάζονται για την εξασφάλιση χρηματικών εγγυήσεων στις αγορές κατοικιών. Οι υπηρεσίες που παρέχονται από τις θυγατρικές αυτές της TOUSA προς τους πελάτες δεν θα διακοπούν.

Η προτεινόμενη αναδιάρθρωση της Εταιρείας είναι το αποτέλεσμα μιας δραματικής ύφεσης στην αμερικάνικη στεγαστική αγορά, η οποία επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών εξαιτίας ποικίλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σφοδρές επιπτώσεις ρευστότητας στην πιστωτική αγορά και την αγορά υποθηκών, μειωμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αυξημένα αποθεματικά κατοικιών και κατασχέσεις και πίεση στις τιμές των κατοικιών προς τα κάτω. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν συμβάλλει σε χαμηλότερες ακαθάριστες πωλήσεις και σε υψηλότερα ποσοστά ακυρώσεων.

Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για να αποτυπωθεί η πραγματικότητα της σημερινής στεγαστικής αγοράς. Οι βασικές μας λειτουργίες είναι σταθερές και η θέση μας στην αγορά δείχνει ένα δυνατό μέλλον για την εταιρεία μας? δήλωσε ο Antonio B. Mon, εκπρόσωπος της TOUSA. ?Επικεντρωνόμαστε στην αναμόρφωση του ισολογισμού μας και αναμένουμε η δουλειά να συνεχίσει ως συνήθως. Κυρίως δεν θα πρέπει να υπάρξει διακοπή στην ανέγερση κατοικιών και οι πελάτες μας δεν θα πρέπει να επηρεαστούν.

Η Citigroup Global Markets Inc. έχει συμφωνήσει να παρέχει στην Εταιρεία χρηματοδότηση Debtor In Possession (DIP) ύψους $150 εκατ. Αν πάρει την έγκριση του Δικαστηρίου, η Εταιρεία θα έχει πρόσβαση στα κονδύλια για να εφαρμόσει το σχέδιο αναδιοργάνωσής της και να πληρώσει τα συνήθη λειτουργικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των μισθών των υπαλλήλων, των κατασκευαστικών εξόδων και των πληρωμών των προμηθευτών. Η χρηματοδότηση αυτή θα έχει προτεραιότητα εξόφλησης έναντι όλων των άλλων υπαρχόντων δανειστών και απαιτεί έγκριση από το Δικαστήριο της διαδικασίας Πτώχευσης.

Η προτεινόμενη συμφωνία αναδιοργάνωσης με τους κατόχους ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders) προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι Senior Noteholders θα λάβουν ουσιαστικά όλες τις κοινές μετοχές της αναδιοργανωμένης εταιρείας, καθώς και ένα μερίδιο σε δικαίωμα στις εισπράξεις από ένα καταπίστευμα (litigation trust) που θα δημιουργηθεί σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Εταιρείας. Οι κάτοχοι μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων θα λαμβάνουν επίσης το κατ? αναλογία μερίδιό τους από τις κοινές μετοχές της αναδιοργανωμένης εταιρείας και ένα μερί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.