ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η TOUSA έλαβε έγκριση για χρηματοδότηση 135 εκατ. δολαρίων

10:35 - 01 Φεβ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Τους όρους της νέας συμφωνίας με τους κατόχους ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders) για την επίτευξη της αναδιοργάνωσής της ανακοίνωσε η TOUSA, ενώ η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι έλαβε ενδιάμεση δικαστική έγκριση χρηματοοικονομικής Συμφωνίας με την Citigroup Global Markets ύψους 135 εκατ. ευρώ.

Η αμερικάνικη θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, Technical Olympic USA Inc. (TOUSA) έχει λάβει την υποστήριξη από περισσότερους από το πενήντα τοις εκατό των κατόχων ομολογιών κυρίων δανείων (Senior Noteholders). Η θυγατρική TOUSA γνωστοποίησε σήμερα μεταξύ άλλων και τους λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις της ως άνω συμφωνίας με τους κύριους ομολογιούχους δανειστές.

Περαιτέρω ανακοινώνει ότι έλαβε ενδιάμεση έγκριση από το αρμόδιο δικαστήριο να δανειστεί χρηματικό ποσό ύψους 135 εκατ. δολαρίων  από τη Citigroup Global Markets Inc. ώστε να καλύψει τα συνήθη λειτουργικά έξοδα, περιλαμβανομένων των μισθών των υπαλλήλων, κατασκευαστικά κόστη και πληρωμές προμηθευτών. Η χρηματοδότηση αυτή θα έχει προτεραιότητα εξόφλησης έναντι όλων των άλλων υπαρχόντων δανείων και απαιτεί τελική έγκριση από το Δικαστήριο της διαδικασίας Πτώχευσης.

Ο αρμόδιος δικαστής επέτρεψε στην εταιρεία να συνεχίσει τα προγράμματα των πελατών της στα οποία περιλαμβάνονται και οι εγγυήσεις πελατών (warranties), την καταβολή των μισθών και των επιδομάτων των υπαλλήλων, την καθιέρωση διαδικασιών για την αποπληρωμή των νόμιμων υποχρεώσεων κατά τη συνήθη λειτουργία της επιχείρησης και την πώληση κατοικιών που θα είναι απαλλαγμένες από όλα τα βάρη, τα οποία βάρη συνδέονται με τα έσοδα των πωλήσεων.

«Η ένταξη στις προστατευτικές διατάξεις που παραχωρήθηκε από το Δικαστήριο σήμερα, θα δώσει στην Εταιρεία τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην εφαρμογή της στρατηγικής αναδιοργάνωσής της και παράλληλα θα παράσχει στην TOUSA τη ρευστότητα και την ικανότητα να συνεχίσει τις συνήθεις λειτουργίες της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η ανέγερση και πώληση κατοικιών, η πληρωμή των προμηθευτών μας και η συνέχιση όλων των δεσμεύσεών μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της TOUSA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.