ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της Sciens

10:37 - 06 Φεβ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Tην αγορά ιδίων μετοχών της, μέχρι το 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της, δηλαδή μέχρι του συνολικού αριθμού των 16.305.448 μετοχών της, με ανώτατη τιμή αγοράς 5 ευρώ και κατώτατη τιμή αγοράς 0,50 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η χθεσινή γενική συνέλευση της Sciens.

Η απόφαση έχει ισχύ για 24 μήνες. Επιπλέον αποφασίστηκε να δύναται η εταιρεία να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μετοχές που θα αποκτήσει, στο σύνολό τους ή μέρος αυτών για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος διαθέσεως μετοχών (stock-option plan).

Η Γ.Σ. ενέκρινε το πρόγραμμα stock option και ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα δύναται να εκδώσει η Εταιρεία στο πλαίσιο του Προγράμματος για το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται μέχρι το 10% του συνολικού αριθμού των υφισταμένων μετοχών της Εταιρείας, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών αυτών παραμένει σε 2,42 ευρώ ανά μετοχή. Η διάρκεια του προγράμματος αυτού παραμένει εξαετής και λήγει την 02.06.2012.

Επίσης ενέκρινε και απεφάσισε την τροποποίηση της χρήσης και του χρονοδιαγράμματος της περιόδου διάθεσης των κεφαλαίων που προήλθαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που αποφασίσθηκε από την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της στις 13.07.2007 και ολοκληρώθηκε στις 10.12.2007.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε, μέρος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν (5.000.000 ευρώ), να διατεθούν για τις λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με βραχυπρόθεσμο δανεισμό υψηλού κόστους. Επίσης, αποφασίσθηκε, η περίοδος διάθεσης των κεφαλαίων που προήλθαν από την Αύξηση να παραταθεί έως το τέλος του έτους 2008 και κατά συνέπεια η πραγματοποίηση των επενδύσεων των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την Αύξηση να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους 2008.

Σημειώνεται ότι η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος κατέστη απαραίτητη διότι λόγω καθυστέρησης λήψης των εγκρίσεων που απαιτήθηκαν από τις διάφορες αρχές σε σχέση με την Αύξηση, αυτή δεν ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος. Επίσης, η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος της περιόδου διάθεσης των κεφαλαίων που προήλθαν από την Αύξηση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της απαιτούμενης προετοιμασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.