ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει το μάτι στο NYSE Euronext ο πρόεδρος του Χ.Α.

13:19 - 07 Φεβ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
«Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι δυνητικά η ΕΧΑΕ θα μπορούσε κάποια στιγμή να αποτελέσει στόχο εξαγοράς από κάποιο μεγαλύτερο χρηματιστήριο». Αυτό είπε πριν από λίγο από το βήμα του Economist ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα να αποτελέσει η ΕΧΑΕ στόχο εξαγοράς. Έστω και στο μέλλον. Με τη διαφορά ότι πριν από 15 μέρες ο πρόεδρος του NYSE Euronext από το Νταβός είχε αναφέρει ότι το χρηματιστήριο που εκπροσωπεί εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί στην εξαγορά, είτε της ΕΧΑΕ, είτε του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του Χ.Α. είπε πως, «Η κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς ξεπερνάει σήμερα τα 170 δισεκατομμύρια ευρώ και η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Οι ξένοι επενδυτές κατέχουν το 52% της συνολικής κεφαλαιοποίησης και πραγματοποιούν σχεδόν το 60% των καθημερινών συναλλαγών.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι πρόκειται για μια διεθνοποιημένη αγορά η οποία διαθέτει τη ρευστότητα για να καλύψει τις απαιτήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών άντλησαν κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.