ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο επίκεντρο ο όμιλος της Marfin λόγω κερδοφορίας και ΟΤΕ

10:04 - 20 Φεβ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Οι θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον όμιλο της Marfin τα ισχυρά αποτελέσματα αλλά και οι διαφαινόμενη επιτάχυνση των εξελίξεων περί τον ΟΤΕ θέτουν στο επίκεντρο την Marfin Popular αλλά και την MIG.

H MIG ενδεικτικά είχε δεχθεί πιέσεις μεταξύ των άλλων καιλόγω των φημών που διέρρεαν ορισμένοι κύκλοι ότι η Dubai δεν θα αυξήσει την συμμετοχή της. Η πραγματικότητα είναι ότι η Dubai θα αυξήσει το ποσοστό της στο 20% στην MIG έως τον Μάρτιο και έως το 30% στην Marfin popular bank μεσοπρόθεσμα.  

H τράπεζα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτυχε θετικής αντιμετώπισης από τους ξένους επενδυτές οι οποίοι αναβάθμισαν τις τιμές στόχους αλλά και της προοπτικές της τράπεζας. Ήδη η κεφαλαιοποίηση της Marfin διαμορφώνεται στα 5,9 δις ευρώ και της MIG στα 4 δις ευρώ. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι η αποτίμηση της Marfin popular να ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς που ανέρχεται στα 7,2 δις ευρώ.

Η Marfin θα στηριχθεί το 2008 στην αυτοδύναμη της ανάπτυξη τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ Ε. Μπουλούτας και επισήμανε ότι ο όμιλος είναι καλά προετοιμασμένος στην κρίση των αγορών. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές το 2008 θα είναι έτος αποκαλυπτικό για τις δυνατότητες των ελληνικών τραπεζών. Για την Marfin η κερδοφορία και το 2008 θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρή και θα καταγραφεί ήδη από το α΄ τρίμηνο του 2008.

Όσον αφορά την MIG η αποσαφήνιση του τοπίου περί τον ΟΤΕ θα αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την αποτίμηση της. Στον ΟΤΕ έχουν επενδυθεί λίγο πάνω από 2 δις ευρώ οπότε μια θετική έκβαση για την MIG θα έχει θετική επίδραση στην μετοχή και την κεφαλαιοποίηση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι « το ανοικτό ζήτημα μεταξύ της MIG και του ΟΤΕ θα διευθετηθεί νωρίτερα από την τακτική γενική συνέλευση του ΟΤΕ». Σημειώνεται ότι στις 13 Μαρτίου συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της MIG για να αποφασίσει διαγραφή ιδίων μετοχών και επαναγορά νέων. Μάλλον δεν θα υπάρξει απαρτία και οι αποφάσεις θα ληφθούν στην α΄ επαναληπτική στις 26 Μαρτίου.

Π Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.