ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωγή κατά της TOUSA από μετόχους για την κοινοπραξία της Transeastern

20:18 - 03 Μαρ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ομαδική αγωγή έχει κατατεθεί κατά της TOUSA σε Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, από μετόχους της που διεκδικούν αποζημιώσεις για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2005 έως και 19ης Μαρτίου 2007 λόγω των εγγυήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς τους, έδωσε η TOUSA και οι λοιποί εμπλεκόμενοι, για την Κοινοπραξία της Transeastern.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της Τεχνική Ολυμπιακή αναφέρεται ότι μεταξύ των εναγομένων περιλαμβάνονται Τραπεζικοί Οργανισμοί, η θυγατρική της εταιρεία Technical Olympic USA, η οποία προσφάτως υπήχθη στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, αλλά και Μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων. Ενάγοντες φέρονται μη κατονομαζόμενοι αγοραστές μετοχών της TOUSA ισχυριζόμενοι ότι δικαιούνται, σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ, να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (claims) για την περίοδο από 1ης Αυγούστου 2005 έως και 19ης Μαρτίου 2007 λόγω των εγγυήσεων που, κατά τους ισχυρισμούς τους, έδωσε η TOUSA και οι λοιποί εμπλεκόμενοι, για την Κοινοπραξία της Transeastern.

Η Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε. ανακοινώνει ότι έχει ήδη προσλάβει εξειδικευμένη αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία άμεσα με αίτησή της θα ζητήσει από το δικαστήριο την εξ ολοκλήρου απόρριψη της αγωγής, με βάση δε τις εκτιμήσεις των συμβούλων της, πιστεύει ότι οι ως άνω διεκδικήσεις είναι παντελώς αβάσιμες, πράγμα όχι ασύνηθες προκειμένου για παρομοίου είδους αγωγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.