ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε τράπεζες διαπραγματεύονται με discount 30% από τις τιμές των αμκ

10:11 - 13 Ιουν 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Από 5% έως 30% χαμηλότερα από τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου που πραγματοποίησαν το 2007, διαπραγματεύονται οι περισσότερες τράπεζεςπου αποτελεί σαφή ένδειξη της υποχώρησης των αποτιμήσεων λόγω της διεθνούς κρίσης. Από τις 7 τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρίες οι 5 διαπραγματεύονται με discount και μόνο δύο η Εθνική και η Attica bank με premium.

Εξαίρεση αποτελούν οι μετοχές της Εθνικής η οποία διαπραγματεύεται 44% υψηλότερα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου των 3 δις ευρώ και η Attica bank η οποία διαπραγματεύεται κατά 10% υψηλότερα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου των 148,6 εκατ ευρώ.

Στον αντίποδα η Eurobank διαπραγματεύεται 18% χαμηλότερααπό την τιμή της αύξησης κεφαλαίου που είχε προσδιοριστεί στα 20 ευρώ.

Η Πειραιώς η οποία ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου στην τιμή των 20 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2007 διαπραγματεύεται μόλις 5% χαμηλότερα.

Η Marfin Investment Group πραγματοποίησε αύξηση κεφαλαίου στα 6,7 ευρώ και πλέον η μετοχή διαπραγματεύεται 17% χαμηλότερα.

Μεγάλη απόκλιση μεταξύ της τιμής της αύξησης κεφαλαίου των 3,6 ευρώ και της τρέχουσας τιμής εμφανίζει η Aspis bank και διαπραγματεύεται με discount 30%.

Επίσης η Geniki bank η οποία ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 56 εκατ ευρώ τον Οκτώβριο του 2007 στην τιμή των 4 ευρώ αποτιμάται 8,5% χαμηλότερα.

Είναι προφανές ότι οι μέτοχοι που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου προσδοκώντας υψηλότερες αποτιμήσεις υποχρεώνονται να τηρούν στάση αναμονής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αιτίες για ταυψηλά discount με τα οποία διαπραγματεύονται οι τραπεζικές μετοχές δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στις διοικήσεις αλλά στο διεθνές περιβάλλον το οποίο έχει πλήξει την παγκόσμια οικονομία και χρηματιστήρια.

Π. Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.