ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι εκτιμούν για τις αγορές Βγενόπουλος και Μηλιάκος

09:57 - 22 Ιουλ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ακόμη παραμένει ομίχλη στις διεθνείς αγορές που δεν επιτρέπει στους επενδυτές να έχουν καθαρή ορατότητα επισήμανε ο επικεφαλής του ομίλου Marfin Α. Βγενόπουλος ενώ ο διοικητής της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκος προέβλεψε ότι η κρίση μάλλον θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2009. Σε δηλώσεις τους ο επικεφαλής της Marfin παρομοίασε την τρέχουσα συγκυρία με αυτοκίνητο που βρίσκεται στην Εθνική οδό και ξαφνικά ομίχλη κρύβει την ορατότητα.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα πρέπει να επιταχύνει το αυτοκίνητο αλλά να επιβραδύνει και οδηγός να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Σε ερώτηση για το πότε προβλέπει ότι θα ολοκληρωθεί η κρίση ο κ Βγενόπουλος επισήμανε ότικανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ή να προβλέψει. Όσον αφορά τις επιχειρηματικές επιλογές της Marfin o κ Βγενόπουλος τόνισε ότι σε αυτή την συγκυρία τηρείται στάση αναμονής. Διαθέτοντας ρευστότητα άνω του 1 δις ευρώ η MIG δεν θα πραγματοποιήσει νέες επενδυτικές κινήσεις πριν αποκτήσει ορατότητα.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΑΤΕ Δ Μηλιάκος επισήμανε ότι μάλλον ταυτίζεται με τις προβλέψεις εκείνων που  θεωρούν ότι η κρίση θα διαρκέσει έως τα μέσα του 2009. Ο διοικητής της ΑΤΕ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί ώστε να ενισχυθεί ο ισολογισμός.

Ενισχύεται η ΕΒΖ με 20 εκατ ευρώ από την ΕΕ ενώ αναφερόμενος στην ΑΤΕ Ασφαλιστική επισήμανε ότι « επειδή γίνεται πολύς λόγος για τον διαγωνισμό της Ασφαλιστικής θα ήθελα να αναφέρω ότι το υψηλότερο τίμημα καταβλήθηκε από μια εκ των δύο ασφαλιστικών εταιριών που πέρασαν στην δεύτερη φάση. Όσα λέγονται ή γράφονται ότι δηλαδήκάποιος από τους συμμετέχοντες που δεν προκρίθηκευπέβαλλε την υψηλότερη προσφορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Π.Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.