ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλακτωρ: Σε ισχύ οι συμβάσεις της Ολυμπίας Οδού

18:23 - 06 Αυγ 2008 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε ισχύ τέθηκαν οι συμβάσεις του έργου παραχώρησης Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος – Τσάκωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., του οποίου Παραχωρησιούχος είναι η εταιρεία Ολυμπία Οδός Α.Ε., στην οποία μετέχει με ποσοστό 18% μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε. Στην Παραχωρησιούχο μετέχουν επίσης οι εταιρείες Vinci Concessions (36%), Hochtief PPP Solutions (25%), J&P-Αβαξ (18%) και Αθηνά (3%).

Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος θα συνδέσει, μεταξύ άλλων, την πρωτεύουσα με την Πάτρα, το τρίτο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, με τη Δυτική Ελλάδα, μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, καθώς και με τη Β.Δ., Δ. και Ν.Δ. Πελοπόννησο. Από τα 365,4 χιλιόμετρα του συνολικού μήκους του, τα 283,7 χλμ. θα κατασκευαστούν από την αρχή και τα υπόλοιπα 81,7 χλμ. θα βελτιωθούν και θα αναβαθμιστούν σε αυτοκινητόδρομο.

Οι εργασίες κατασκευής του έργου - του μεγαλύτερου έργου αυτοκινητόδρομου στην Ελλάδα - θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα περίπου έξι ετών. Τις εργασίες έχει αναλάβει κοινοπραξία, στην οποία μετέχουν πέρα από τη, Ακτωρ (18%), θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., και οι εταιρείες Vinci CGP (36%), Hochtief Construction (23%), J&P-Αβαξ (18%) και Αθηνά (5%).

Το συνολικό κόστος για το έργο αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων Ευρώ, ενώ η περίοδος της παραχώρησης θα διαρκέσει 30 χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.