ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουλήθηκαν τα ΚΑΕ απο τη Folli Follie στην Dufry - Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση τα τελευταία χρόνια

08:55 - 10 Οκτ 2012 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Πουλήθηκαν τα ΚΑΕ απο τη Folli Follie στην Dufry - Η μεγαλύτερη ξένη επένδυση τα τελευταία χρόνια
Συμφωνία για την πώληση στην ελβετική Dufry AG ποσοστού 51% του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου -ο οποίος δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση καταστημάτων πωλήσεων αφορολογήτων ειδών, υπέγραψε η Folli Follie Group.

Η συμφωνία αυτή ουσιαστικά αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, αφού η αξία της συνολικά αγγίζει τα 800 εκατομύρια ευρώ.

 

Σε εκτέλεση της συμφωνίας, η FFG θα προβεί αμέσως σε απόσχιση του κλάδου του ταξιδιωτικού εμπορίου ο οποίος θα εισφερθεί σε θυγατρική του ομίλου. Η απορροφούσα τον κλάδο εταιρεία, στην οποία θα μεταφερθεί ο δανεισμός 335 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει σε ισόποση αναχρηματοδότηση σύμφωνα με κοινοπρακτικό πρόγραμμα ομολογιακού δανείου.

 

Μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης, η Dufry AG θα αποκτήσει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της απορροφούσας τον κλάδο εταιρείας αντί τιμήματος 200,5 εκατ. ευρώ και θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει το υπόλοιπο 49% σε τέσσερα χρόνια σε εύλογη εμπορική αξία.

 

H Dufry AG δραστηριοποιείται διεθνώς στο χώρο του ταξιδιωτικού εμπορίου με παρουσία σε 44 χώρες, με 1.200 καταστήματα σε αεροδρόμια, κρουαζιερόπλοια, λιμάνια και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

 

Στην νέα εταιρία θα παραμείνει η ίδια ομάδα management με επικεφαλής τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Βελέντζα

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 10 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.