ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σφίγγει ο κλοιός στη Folli Follie

08:45 - 11 Σεπ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Σφίγγει ο κλοιός στη Folli Follie
Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από τη Folli Follie, που τέσσερις μήνες μετά την έκθεση – ανάλυση ενός αμερικανικού fund, του Quintessential Capital Management (QCM), τίποτα δεν είναι ίδιο και τα πάντα έχουν γυρίσει «τούμπα»!

Χθες, η ίδια η εταιρεία έκανε γνωστό πως οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η Attica Bank κατήγγειλαν δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ, ενώ ζητούν την «εξαίρεση του ενεχύρου της Αττικά Πολυκαταστήματα από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της Εταιρείας».

Οι τράπεζες, θέλοντας να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους, ασκούν πίεση στον όμιλο Folli Follie για άμεση πώληση της συμμετοχής του στα Αττικά Πολυκαταστήματα, ενώ είναι σαφές ότι φοβούνται τυχόν haircut στα χρωστούμενα του ομίλου.

Παρ’ ότι ικανοποιούνται έως τώρα τα δάνεια, οι τράπεζες φαίνεται πως φοβούνται μια γενικότερη περίοδο… αοριστίας και μέσω της προστασίας από τους πιστωτές μια γενικότερη… έκπτωση (haircut) σε όσα χρωστά ο όμιλος. Αυτός είναι ο λόγος που σπεύδουν να κατοχυρώσουν – εξασφαλίσουν όσα περισσότερα μπορούν τώρα, πριν την εκδίκαση της αίτησης προστασίας, που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες πιέζουν προς την κατεύθυνση της εκποίησης της συμμετοχής της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστήματα, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος – αυτή η συμμετοχή – να μπει σε οποιαδήποτε… προστασία ή καθυστέρηση...

Τελευταία τροποποίηση στις 10:32 - 11 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.