ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ παραιτήσεων στη Folli Follie, καθυστερεί η διαδικασία εξυγίανσης

11:42 - 26 Σεπ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Μπαράζ παραιτήσεων στη Folli Follie, καθυστερεί η διαδικασία εξυγίανσης
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον όμιλο Folli Follie, καθώς έπειτα από τις παραιτήσεις συμβούλων και συνηγόρων που είχαν αναλάβει την υπόθεση της εταιρείας, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου προχώρησαν σε παραίτηση δύο από τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο. Καθώς στο διοικητικό συμβούλιο καταγράφηκαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της οικογένειας και των συμβούλων, η εταιρεία οδηγείται στη σύσταση μιας μεταβατικής διοίκησης που θα αντιμετωπίσει τους πιστωτές και θα αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητες του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, εκτός από την Rothschild, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου και από την προσπάθεια να βρει στρατηγικό επενδυτή για το μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου, την παραίτησή τους υπέβαλαν και δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, το Alen & Overy και το δικηγορικό γραφείο Μπερνίτσας.

 

Ανάλογες πληροφορίες υπάρχουν και για την Ernst Young (χωρίς να επιβεβαιώνονται), η οποία διενεργεί ειδικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις.

Καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων θα είναι το πολυαναμενόμενο πόρισμα της δικανικής εγκληματολογικής αξιολόγησης που διεξάγει η Alvarez & Marsall στις οικονομικές καταστάσεις των ασιατικών θυγατρικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό καταγράφει ότι υπάρχει «τρύπα» 250 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα που επισήμως δήλωνε ότι διέθετε ο όμιλος στην Ασία και εγγράφονταν στον καταργημένο ισολογισμό 2017 της FFG Sourcing Limited.

 

Το πόρισμα παραδόθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της FFG ήδη από χθες, με την διοίκηση να είχε την πρόθεση να ανακοινώσει τις επόμενες ενέργειές της σήμερα Τετάρτη. Ωστόσο, οι εξελίξεις στο Δ.Σ. της εταιρείας την Τρίτη οδηγούν σε νέες καθυστερήσεις στην προσπάθεια να αποκοπεί το υγιές κομμάτι του ομίλου από το προβληματικό, δηλαδή εκείνο της Ασίας. Η πολύωρη συνεδρίαση δεν οδήγησε κανένα αποτέλεσμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκαν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρίας οι παραιτήσεις του προέδρου κ. Δ. Κουτσολιούτσου και της αντιπροέδρου του ομίλου κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, με την εταιρεία να οδηγείται σε μια μεταβατική διοίκηση που θα αναλάβει να υλοποιήσει το δύσκολο έργο της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης του ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.