ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στα τάρταρα» το ομόλογο της Folli Follie

13:16 - 27 Σεπ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
«Στα τάρταρα» το ομόλογο της Folli Follie
Πτώση της τάξης του 45,7% καταγράφει σήμερα το ομόλογο της Folli Follie το οποίο είχε εκδοθεί σε ελβετικό νόμισμα, καθώς το σκάνδαλο που πλήττει τον όμιλο παίρνει νέες διαστάσεις μετά τη δημοσίευση του πορίσματος της Alvarez & Marsal που δείχνει «τρύπα» 1 δισ. δολαρίων σε επίπεδο τζίρου και 290 εκατ. ευρώ στα τραπεζικά διαθέσιμα για το 2017 του τμήματος της Ασίας.

Το ομόλογο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τιμές που αντιστοιχούν στο 8% της ονομαστικής του αξίας, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τη χρεοκοπία στους ομολογιούχους της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

 

Το ομόλογο της Folli Follie εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017, είναι 5ετούς διάρκειας και έχει επιτοκιακό κουπόνι 3,25% ετησίως. Η έκδοση είναι της τάξεως των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

 

Όπως μετέδιδε το reporter.gr από το πρωί, η δημοσίευση του πορίσματος της Alvarez & Marshal αποδεικνύει ότι η υπόθεση της Folli Follie είναι σκάνδαλο μεγατόνων που όμοιό του δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην ιστορία της εγχώριας επιχειρηματικότητας και της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

«Τρύπα» ενός δισ. δολαρίων στο τζίρο από την Ασία, ο οποίος είναι κατά εννέα και πλέον φορές χαμηλότερος και ταμιακά διαθέσιμα από 296 εκατ. που παρουσιάζονταν, σε μόλις στα 6,4 εκατ. δολάρια, είναι ευρήματα… μη συμβατά με καμιά ευνομούμενη χρηματιστηριακή και επιχειρηματική αγορά.

 

Η ετυμηγορία της Alvarez & Marshal δικαίωσε τους φόβους όλης της αγοράς που εξ αρχής είχε δείξει την ανησυχία της, ενώ επιβεβαίωσε κατ’ απόλυτο τρόπο το αμερικανικό fund Quintessential Capital Management (QCM), που με την έκθεσή του στις αρχές Μαΐου, επέφερε τρομερό ρήγμα σ’ όλη την αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς.

 

Οι αναλυτές του QCM έγραφαν τότε για ψευδή στοιχεία και «κούφια» εταιρεία, πρωτίστως για τις δραστηριότητες στην Ασία αλλά και ευρύτερα, ενώ τα στοιχεία της μελέτης της Alvarez & Marshal έρχονται να επιβεβαιώσουν με το παραπάνω, όλες τις δυσμενείς εκτιμήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.