ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Πλήρης αποδόμηση, εφόσον δεν «υπάρχει» Ασία

08:27 - 28 Σεπ 2018 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Πλήρης αποδόμηση, εφόσον δεν «υπάρχει» Ασία
Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται πλέον ο όμιλος Folli Follie μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις αποκαλύψεις της εταιρείας Alvarez & Marshal αλλά και το μπαράζ παραιτήσεων.

Πλέον, είναι σαφές ότι τίθεται ανοικτά θέμα… κανονιού, καθώς η επιβίωση της επιχείρησης, είναι εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη. Το… brand είναι έτσι κι αλλιώς «λερωμένο», άρα με την εμπορική αξία στα τάρταρα, οι προμηθευτές αρνητικοί προς νέα μεγάλα ανοίγματα και οι ομολογιούχοι έτοιμοι να… επιτεθούν.

Οι αποκαλύψεις της A&M θα επιταχύνουν τις εξελίξεις που θα πάρουν τη μορφή ντόμινο, δεδομένου ότι οι πάντες θα προστρέξουν να πάρουν ότι μπορεί να «σωθΑσίεί».

Και τούτο διότι η δραστηριότητα στην Ασία, προβάλλονταν ως η κεντρική… ναυαρχίδα τζίρου, κερδών και διεύρυνσης πωλήσεων. Άλλωστε, από τις εκεί δραστηριότητες – σύμφωνα με τον όμιλο - προέρχονταν άνω του 65% του συνολικού τζίρου και άνω του 90% των EBITDA!

Αυτή λοιπόν η δραστηριότητα, αποδομείται εντελώς, μετά το πόρισμα της Α&Μ, που δεν διαπίστωσε απλώς «πείραγμα» στον ισολογισμό και στις πωλήσεις ή στα κέρδη, αλλά μια εντελώς κούφια και ψεύτικη κατάσταση, που είναι δύσκολο να γίνει πιστευτή, ακόμη και τώρα, από την αγορά.

Ουσιαστικά η Ασία, που προβάλλονταν ως… Ελντοράντο από τη διοίκηση της Folli Follie, είναι μια… μαύρη τρύπα, με πολύ μικρούς τζίρους αλλά και ζημιογόνο αποτέλεσμα. Υπάρχει «κενό» ενός δισ. δολαρίων στο τζίρο από την Ασία, συγκριτικά με ότι ανέφερε ο ισολογισμός του 2017 ο οποίος και αποσύρθηκε, ενώ τα ταμιακά διαθέσιμα είναι μόλις 6,4 εκατ. δολάρια και όχι 296 εκατ. που παρουσιάζονταν!

Πλέον, ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά. Οι ευθύνες της οικογένειας Κουτσολιουτσου, είναι κάτι παραπάνω από τεράστιες. Μέσω όλων αυτών των πρακτικών, «απομύζησαν» από τις αγορές, μέσω ομολογιακών, μέσω δανείων αλλά και placements δεκάδες εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Όμως, όλα αυτά… κάηκαν ή τουλάχιστον δεν μπήκαν σε δημιουργικές – αναπτυξιακές δραστηριότητες. Η υπομονή έχει εξαντληθεί, τα άλλοθι τελείωσαν, τα δικαστήρια έδωσαν παρατάσεις στην προστασία, αλλά – όπως και να ‘χει – η αλήθεια πλησιάζει και η ρευστότητα εξαντλείται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.