ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα διοίκηση στη Folli Follie-Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης

15:14 - 20 Φεβ 2020 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Νέα διοίκηση στη Folli Follie-Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης
Στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου προχώρησε η Folli Follie, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση. Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Ιωαννίδης. Στη θέση του αντιπροέδρου ορίστηκε ο Δημήτρης Βαλαχής, ενώ διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο Γιώργος Σάμιος.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που ξεκίνησε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 συγκέντρωσε απαρτία  63,7%. 

Στη γενική συνέλευση έδωσε το παρών και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος με την ιδιότητα του μετόχου (με ποσοστό 2,3%, όπως ανέφερε) παρενέβη σε ορισμένα θέματα της γενικής συνέλευσης, καταψηφίζοντας το ζήτημα για την εκλογή μελών της Επιτροπής Ελέγχου. Ο ίδιος επέμεινε σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στο έβδομο θέμα της συνέλευσης, για τα οικονομικά πεπραγμένα από τον ισολογισμό του 2017 έως σήμερα.

Για το θέμα της δέσμευσης του πακέτου μετοχών της Folli Follie στη Dufry, οι κύριοι Σάμιος και Ιωαννίδης ενημέρωσαν τους μετόχους πως το ζήτημα που διευθετείται μέσω διαιτητικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, τελεί υπό διαπραγμάτευση, αλλά δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση που ζητήθηκε έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Σάμιος καθησύχασε τους μετόχους λέγοντας πως η περιουσιακή κατάσταση του ομίλου παραμένει αμετάβλητη, ενώ και τα ακίνητα παραμένουν στην ιδιοκτησία του ομίλου, ανεξαρτήτως δέσμευσης. Σημειώθηκε πως τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν εκποιηθεί είναι το ελικόπτερο και το διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ. 

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ενημέρωσε ότι η σύμβαση με την PwC για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων 2018 είναι σε ισχύ και ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί το Μάιο του 2020.

Στο σκέλος της εξυγίανσης, αναφέρθηκε πως ξεκίνησε η επίσημη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των ομολογιούχων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Βάσει της προετοιμασίας που έχει γίνει, η διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθούν τα ποσοστά που απαιτούνται, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί αίτηση στο 106δ. Παράλληλα, το νέο ΔΣ σημείωσε ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με επενδυτικά funds τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διάσωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 20 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.