ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής συνεργασία με τη FUNDtech, για Συστήματα Πληρωμών και εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου SEPA, στη Ν.Α. Ευρώπη

11:39 - 11 Σεπ 2007 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας στο χώρο της Ν.Α. Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία) με τη διεθνή εταιρία FUNDtech που κατέχει παγκοσμίως ηγετική θέση στα ευέλικτα Συστήματα Πληρωμών (payment systems), έκλεισε η PROFILE.
Η συμφωνία αυτή ενισχύει περαιτέρω την κυρίαρχη θέση του ομίλου PROFILE στον ελληνικό χρηματοοικονομικό χώρο και τη διείσδυση του στη ΝΑ Ευρώπη, διευρύνοντας την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων χρηματοοικονομικού λογισμικού, στον κρίσιμο τομέα των Συστημάτων Πληρωμών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την υιοθέτηση του SEPA (Single European Payment Area).
Η FUNDtech - εισηγμένη στο NASDAQ και με γραφεία σε τέσσερις ηπείρους - έχει πληθώρα διεθνών εγκαταστάσεων σε συστήματα πληρωμών, με 7 από τους 10 μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους του κόσμου, να χρησιμοποιούν τις λύσεις της για κεντρική διαχείριση των εργασιών Κίνησης Κεφαλαίων σε διακρατικό επίπεδο λειτουργίας.
Μέσω της συνεργασίας της με την FUNDtech, η PROFILE προσφέρει πλέον ολοκληρωμένες εφαρμογές για τον τραπεζικό κλάδο καλύπτοντας τις ανάγκες του σε όλο το εύρος λειτουργιών (end to end).
Σημειώνεται ότι βάσει των απαιτήσεων του SEPA οι πιστωτικοί οργανισμοί καλούνται να ενταχθούν στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση στους πελάτες τους, κι αυτό συνεπάγεται την ταυτόχρονη και πλήρη επικοινωνία των διακρατικών συστημάτων που χρησιμοποιούν.
Κατά συνέπεια, τα ενιαία συστήματα πληρωμών γίνονται αναγκαία για τον ελληνικό τραπεζικό χώρο, ενώ η επιλογή διεθνών και καταξιωμένων συστημάτων επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικές υπηρεσίες.
Στην Ελλάδα, τα συστήματα της FUNDtech χρησιμοποιούνται ήδη από την Eurobank EFG για την διαχείριση των πληρωμών της.
Σχετικά με την PROFILEPROFILE Α.Ε. παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής, σε 3 ηπείρους, στον χρηματοοικονομικό και στον ευρύτερο επιχειρηματικό χώρο του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, μέσω δυο διακριτών επιχειρησιακών μονάδων με παρουσία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λευκωσία και το Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, η επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Financial Solutions προσφέρει λύσεις στους τομείς του Core Βanking, Payment Systems, Treasury, Investment Management & Capital Markets, Risk Management, ALM, Basel II, Leasing, AMLF, e-banking, Market Data & Analytics και Shareholders Management. Η επιχειρησιακή μονάδα PROFILE Business Solutions παρέχει λύσεις πληροφορικής και ολοκλήρωσης συστημάτων στο χώρο του CRM & Operations, του e-Business, της ακτοπλοΐας-ναυτιλίας, των συνδυασμένων μεταφορών, του systems integration, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.