ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλεισε το deal Elmec-KAE - Αύριο οι εξελίξεις

11:58 - 04 Οκτ 2007 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Πολύφερνη νύφη η Elmec που έχει τραβήξει εδώ και καιρό το ενδιαφέρον της Folli Follie και πλέον όπως όλα δείχνουν το deal έχει κλείσει. Σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ γνωστοποιεί ότι «βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένων διαπραγματεύσεων με την ΗΟMERIC DEPARTMENT STORES, εταιρεία ελεγχόμενη από τον Όμιλο Λασκαρίδη, με αντικείμενο την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής που κατέχει ο Όμιλος Λασκαρίδη στην εταιρεία ELMEC SPORTS ABETE.»
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα ΚΑΕ θα αγοράσουν το 52% της Elmec, στην τιμή των 4 ευρώ ανά μετοχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημοσια πρόταση. Οι ρεξελίξεις αναμένονται αύριο, ενώ συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιθυμείται η δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος και ίσως υπάρξει ρόλος και για τη Ridenco. Σημειώνεται ότι η τελευταία κατέχει το 10% του Attica.

Στα θέλγητρα της Elmec συγκαταλέγονται και τα οικονομικά της που αυξάνονται σταθερά καλύπτοντας τα κενά που δημιούργησε η απώλεια της Νike.

Υπενθυμίζεται ότι στο ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη του ομίλου Elmec Sport σε ενοποιημένη βάση, ενώ αναπλήρωσε και τον κύκλο εργασιών των 90 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2006.

Eντωμεταξύ σημαντική ενίσχυση παρουσίασαν και οι δραστηριότητες και η κερδοφορία των εταιρειών του ομίλου Εlmec σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 20,4 εκατ. ευρώ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2006, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται στο ποσό των ευρώ 2,5 εκ.

Προκειμένου η εταιρεία να ενισχύσει την κερδοφορία της προχώρησε προ ημερών στην εξαγορά των μειοψηφιών στα Factory Outlet καθώς και στην Ηπειρωτική. Συγκεκριμένα εξαγόρασε το 39,76 % των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας Factory Outlet AEE , το 9,1% των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας Factory Outlet Airport AE  και το 15,6 % των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας ΄Ηπειρωτική ΑΕΚΕ΄ στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του κτίριου του πρώην πολυκαταστήματος ΄MINION΄ της οδού Πατησίων.


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.