ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιτάν: Θετική η Eurobank ΑΧΕ

18:45 - 27 Ιουλ 2006 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Την πρόβλεψή της ότι η μετοχή της Τιτάν θα εμφανίσει πορεία καλύτερη της αγοράς επαναλαμβάνει η Eurobank Χρηματιστηριακή, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εισηγμένης για το β΄ τρίμηνο.

Τα μεγέθη της Τιτάν ήταν ισχυρά, λόγω των υψηλότερων τιμών και της υγιούς ζήτησης για τσιμέντο στις περισσότερες από τις αγορές όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται, σημειώνουν οι αναλυτές της ΑΧΕ.

Και προσθέτουν πως οι υγιείς αυτές προοπτικές είναι διατηρήσιμες, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του έτους. Η οικοδομική δραστηριότητα αναμένεται να είναι υψηλή στην Ελλάδα, λόγω των ιδιωτικών επενδύσεων, ενώ η αμερικανική αγορά κρατά καλά και το momentumτ ης αιγυπτιακής διατηρείται. Θετικές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι συνθήκες στη Βουλγαρία, ενώ FYROM και Σερβία μπορεί να αναπτύσσονται με χαμηλότερους ρυθμούς, διατηρούν, ωστόσο, τις μακροπρόθεσμες προοπτικές τους.

Η Eurobank AXE προβλέπει αύξηση των EBITDAτ ης Τιτάν κατά 17% για φέτος και των κερδών μετά φόρων κατά 23%, όμως, σημειώνει πως οι εκτιμήσεις αυτές είναι συντηρητικές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.