• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Τσιμέντα & Ορυκτά

ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ

Την Τρίτη (5/7) τίθεται προς κύρωση στην ολομέλεια της Βουλής η νέα σύμβαση του Δημοσίου με τις εταιρείες Energean και Καβάλα Oil.

Ένα πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης, συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν σήμερα το  Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην εθνική προσπάθεια για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών και τον σχεδιασμό δράσεων πρόληψης για το μέλλον.

Από την «καρδιά» της Ικτίνος, τη λατομική περιοχή στο χωριό Βώλακας Δράμας, η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης μαρμαροβιομηχανιας, κα. Ιουλία Χαϊδά, τόνισε πως μετά την πανδημία υλοποιείται μια στρατηγική που δίνει έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων που διασφαλίζουν τα ορυχεία και οι αναμενόμενες νέες “φλέβες” μαρμάρων από τις υπό αδειοδότηση επεκτάσεις. Παράλληλα, προωθείται μεγαλύτερη διαφοροποίηση του «μπουκέτου» των πελατών ως προς τις εξαγωγές. 

Τις επερχόμενες διοικητικές αλλαγές του ανακοίνωσε σήμερα (20/6) το Διοικητικό Συμβούλιο της TITAN Cement International, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2022 και έπειτα από διαβούλευση και συνεργασία με την οικογένεια των βασικών μετόχων.

Η Titan Cement International SA (εισηγμένη στα χρηματιστήρια Euronext Brussels, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Paris, με το σύμβολο «TITC») ανακοινώνει ότι έλαβε γνωστοποίηση διαφάνειας με ημερομηνία 25 Μαΐου 2022, στην οποία αναφέρεται ότι στις 20 Μαΐου 2022, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η FMR LLC κατήλθε του ορίου του 10%.

Ο Όμιλος TITAN ενισχύει περαιτέρω τη δυναμικότητα των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ με νέα επένδυση ύψους 37 εκ. δολαρίων για την επέκταση του σταθμού εισαγωγής στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Η επένδυση θα αναβαθμίσει την εισαγωγική δυναμικότητα του Τιτάνα στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη δυνατότητα διάθεσης τσιμέντου και συναφών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στη χώρα, συνεισφέροντας στον στόχο του Ομίλου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δυνατό ξεκίνημα στο έτος πραγματοποίησε η Τιτάν με τον κύκλο εργασιών του Ομίλου να αυξάνεται κατά 22,6% στο α' τρίμηνο και να διαμορφώνεται σε 454,6 εκατ. ευρώ, χάρη αφενός στα υψηλότερα επίπεδα τιμών σε όλα τα προϊόντα σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης και αφετέρου στη σταθερή ζήτηση.

Κάνοντας για ακόμα μία φορά πράξη τη δέσμευσή του να απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Εξωραϊστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μηλακίου, αναλαμβάνοντας την πλήρη ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της περιοχής.

Η Titan Cement International S.A. ενημερώνει ότι θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 9 Μαΐου 2022 και Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 12 Μαΐου 2022.

Του Θ. Αποστολόπουλου - Συμβούλου  Διοίκησης ΑΕΒΕ Λατομείων Μαρμάρου Διονύσου Πεντέλης

Ξεχώρισε για ακόμη μια χρονιά ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα BuildingMaterialsAwards 2022, που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications με στόχο να επιβραβεύσει τους κορυφαίους στο χώρο των δομικών υλικών.

Η Titan Cement International SA (Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Παρισίου, TITC) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου και τα αποτελέσματα έτους 2021.

Στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CGTN της Κίνας και στον ανταποκριτή του στην Ελλάδα κ. Ευάγγελο Σύψα παραχώρησε συνέντευξη η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (ΣΕΜΜΘ) και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ικτίνος Ελλάς Α.Ε κ. Ιουλία Χαϊδά, στo πλαίσιο θέματος για την ελληνική αγορά μαρμάρου.

σελίδα 1 από 28
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman