ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος το 2050 η απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων

12:48 - 23 Νοε 2015 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος το 2050 η απαγόρευση της χρήσης ορυκτών καυσίμων
Ο στόχος της πλήρους απαγόρευσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων θα πρέπει να τεθεί με ορίζοντα το 2050, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας σαφείς και μετρήσιμους ενδιάμεσους στόχους, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη Διάσκεψη του Παρισιού (COP21) για την κλιματική αλλαγή.

Στο ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει «θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν μια διαφορετική πορεία της ΕΕ στην οποία κυρίαρχο ρόλο θα έχει η προοδευτική μετάβαση σε ένα νέο οικονομικό και ενεργειακό μοντέλο με βάση την κλιμακούμενη "αποανθρακοποίηση" της οικονομίας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση των ΑΠΕ, τον εξορθολογισμό των μεταφορών, την αλλαγή μοντέλου αγροτικής παραγωγής και την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Αυτή η πολιτική θα επιτρέψει και φυσικοί πόροι να εξοικονομούνται και η πορεία του φαινομένου του θερμοκηπίου να αντιστραφεί.
Στο εθνικό επίπεδο θα πρέπει να υλοποιηθεί η εξειδίκευση και εφαρμογή των παραπάνω στόχων. Ειδικότερα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη των ΑΠΕ καιη αλλαγή αγροτικού μοντέλου θα πρέπει να γίνει με κατεύθυνση την ικανοποίηση των τοπικών αναγκών μέσω της ανάπτυξης των κοινωνικών-συνεργατικών τομέων της οικονομίας έτσι ώστε και η απασχόληση να ενισχυθεί και η προστασία του περιβάλλοντος να εξασφαλιστεί. Οι στόχοι που πρέπει να θέσουμε σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται πλήρως με εκείνους που αναφέρονται σε σχέση με το διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για τις ΑΠΕ όσο και για τη χρήση των ορυκτών καυσίμων.»

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 23 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.