ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Ημέρα-σταθμός η σημερινή για τον όμιλο

12:31 - 23 Ιουλ 2019 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Ν. Κανελλόπουλος (Τιτάν): Ημέρα-σταθμός η σημερινή για τον όμιλο
Ως ημέρα – σταθμό χαρακτήρισε τη σημερινή για τον όμιλο Τιτάν ο κ. Νέλλος Κανελλόπουλος, μέλος της διοίκησης της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της διαπραγμάτευσης των μετοχών που έγινε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Εκπροσωπώντας τη διοίκηση της Titan Cement International, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, επισημαίνοντας πως «εγγυόμεθα ότι ο όμιλος θα παραμείνει πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας αξία για εργαζόμενους, μετόχους και κοινωνία. Συνεχίζουμε και ανανεώνουμε την ιστορική πορεία συνεργασίας με το Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία διαρκεί εδώ και 107 χρόνια».

Σήμερα λοιπόν ξεκίνησε η τριπλή διαπραγμάτευση της Titan Cement International σε τρία χρηματιστήρια, στο Euronext των Βρυξελλών, στο Euronext του Παρισιού και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την επιτυχία της δημόσιας πρότασης την περασμένη εβδομάδα.

Εισήχθησαν και στα τρία αυτά χρηματιστήρια 78.668.627 μετοχές της ΤΙΤΑΝ Cement International που πλέον είναι η μητρική του ομίλου, με έδρα τις Βρυξέλλες. Η τιμή εισαγωγής και στα τρία χρηματιστήρια ήταν στα 19,38 ευρώ, τιμή στην οποία έκλεισε η κοινή μετοχή της «παλαιάς» Τιτάν την περασμένη Πέμπτη 18 Ιουλίου, ενώ ο κωδικός και στα τρία χρηματιστήρια είναι TITC.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης επισήμανε πως «σήμερα μεταξύ της εταιρείας και του Χρηματιστηρίου ανανεώνεται μια σχέση 107 ετών και η τριπλή διαπραγμάτευση της μετοχής αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική αγορά, για όλο το οικοσύστημα του χρηματιστηρίου, για το πώς θα καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τιτάν ιδρύθηκε το 1902 και εισήχθη στο ελληνικό χρηματιστήριο το 1912!

TITAN Εισαγωγή Euronext 23.7.2019 A

Τελευταία τροποποίηση στις 13:18 - 23 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.