ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλαστρον: Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για μείωση δανεισμού

08:10 - 05 Σεπ 2019 | ΤΣΙΜΕΝΤΑ & ΟΡΥΚΤΑ
Έλαστρον: Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για μείωση δανεισμού
Δεν δείχνει να βιάζεται η διοίκηση της Έλαστρον να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία της η οποία και δεν χρησιμοποιείται στις περιοχές του Σκαραμαγκά και της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση πώλησης αυτής της ακίνητης περιουσίας η εισηγμένη θα μπορούσε να πετύχει πολύ σημαντική μείωση του δανεισμού της.

Ο ισολογισμός της εταιρίας παραμένει ισχυρός και είναι σε θέση η διοίκηση να  περιμένει μέχρι να πετύχει το οικονομικό τίμημα που την ικανοποιεί. 

Οι κυριότεροι παράγοντες που συνέβαλλαν στην  βελτίωση του κύκλου εργασιών το 2018 αλλά και τους πρώτους μήνες του 2019 συνοψίζονται στην άνοδο του ποσοστού των εξαγωγών σε ποσοστό άνω του 33% της συνολικής δραστηριότητας, στην αύξηση του μεριδίου στην ελληνική αγορά, στην αύξηση της γκάμας πωλούμενων ειδών, στην διαφοροποίηση της σύνθεσης των πωλήσεων με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των παραγόμενων ειδών, καθώς και στην μερική άνοδο του επιπέδου των τιμών. Η έντονη διακύμανση ωστόσο των τιμών των Α υλών κατά την διάρκεια του έτους, οδηγούμενη κυρίως από τους περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση χαλυβουργικών ειδών μέσω της επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές από την Κίνα, όσο και η πολιτική και οικονομική αστάθεια χωρών με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε είδη χάλυβα, αποτυπώθηκε άμεσα και στην εγχώρια αγορά με αποτέλεσμα την μείωση των περιθωρίων λειτουργικής κερδοφορίας.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.