ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ψήνεται" νέα συνεργασία Παπουτσάνη - Unilever;

01:06 - 27 Φεβ 2013 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
"Ψήνεται" νέα συνεργασία Παπουτσάνη - Unilever;
Όταν η ιστορία ξεκινάει από το... Πλωμάρι!

Σε εκτεταμένες συζητήσεις βρίσκεται κατά πληροφορίες η εταιρεία Παπουτσάνης με τον όμιλο Unilever προκειμένου να αναλάβει την παραγωγή του σήματός της στα σαπούνια Dove για την αγορά της Γερμανίας και της Γαλλίας (στις σχετικές συζητήσεις δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη η αγορά της Ελλάδος). Σημειώνεται ότι ανάλογη συνεργασία διατηρούν οι δύο εταιρείες στην ελληνική αγορά με την πρώτη να παράγει για λογαριασμό της δεύτερης το σαπούνι Lux.

Με τις συνεργασίες αυτές πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία Παπουτσάνης θα διατηρήσει τα επίπεδα του τζίρου της αλλά και θα μηδενίσει τις ζημιές της . Σύμφωνα με τα περυσινά αποτελέσματα του εννεαμήνου οι ζημιές της διαμορφώθηκαν στις 47.000 ευρώ από 387.000 ευρώ. Ο περυσινός τζίρος του εννεαμήνου ήταν 11,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Παπουτσάνη αποτελεί βασική δύναμη στον κλάδο των σαπουνιών, σαμπουάν και στα αφρόλουτρα με σήματα όπως Οlivia, Aromatics, Karavaki κ.λπ. Το μερίδιο αγοράς που ελέγχει στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 12% περίπου με την Colgate Palmolive να ειναι πρώτη στη κατάταξη και μερίδιο αγοράς 20%. Ακολουθούν τα Pl με 19%, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται η Unilever με 15%. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ελέγχει σημαντικό μερίδιο η εταιρεία Παπουτσάνης παράγοντας φασόν για όλους τους μεγάλους παίκτες του οργανωμένου λιανεμπορίου. Οπως λέγεται ως ένα σημείο η εταιρεία διατηρεί μονοπώλιο στην αγορά, καθώς είναι η μόνη που παράγει πλάκες σαπουνιού και επίσης κρεμοσάπουνο σε σακούλα και όχι σε πλαστικό μπουκάλι.

 

 

Τι απαντά η Παπουτσάνης

 

 

Σε ανακοίνωση της η εταιρία αναφέρει πως « έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Unilever για μέρος της ελληνικής παραγωγής του σαπουνιού LUX. Η ανωτέρω συμφωνία  δεν αφορά το προϊόν που αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα ούτε τα οικονομικά μεγέθη που αναφέρονται σε αυτό.

 

Η εταιρεία σεβόμενη τις υποχρεώσεις της από τη σχετική νομοθεσία ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό μόνον τις συμφωνίες που έχουν σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα ή / και σημαντική επίδραση στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.»

 


Η ιστορία ξεκινά το 1870 στο Πλωμάρι της Λέσβου.

Εκεί ο Δημήτρης Παπουτσάνης ιδρύει το πρώτο ατμοκίνητο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου. Η αγάπη του για την σαπωνοποιία και η βαθιά γνώση του για το θαλάσσιο εμπόριο, τον βοηθούν να δημιουργήσει μια ανθηρή επιχείρηση που βασίζεται στο εμπόριο σαπουνιού με λάδι ελιάς, στην ευρύτερη περιοχή.

Το 1913 οι παραγωγικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται στον Πειραιά και το 1965 στην κάτω Κηφισιά.  Η αλματώδης εξέλιξη της εταιρείας επισφραγίζεται το 1972 από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Από το 2001 η Παπουτσάνης βρίσκεται στη Ριτσώνα Ευβοίας, στην οποία εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της, το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σαπουνιού στα Βαλκάνια και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Μαζί με αυτό εγκαινιάζεται και μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού και δημιουργικής πορείας της εταιρείας.

Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες του καταναλωτή δημιουργώντας νέα, πρωτοποριακά προιόντα σε εξαιρετική ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές.

"ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ" η Ελληνική Εταιρεία που με τις πρωτοπορίες και τα βραβεία της, συνεχίζει μέχρι σήμερα να φροντίζει για την ενυδάτωση και περιποίηση στο σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 27 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.