ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμάζει «άνοιγμα» στο εξωτερικό η Pharmathen

01:08 - 15 Μαρ 2013 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Ετοιμάζει «άνοιγμα» στο εξωτερικό η Pharmathen
Συζητήσεις για τη σύναψη δύο κοινοπρακτικών σχημάτων στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει η εταιρεία Pharmathen, όπως μας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρός της Βασίλης Κάτσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ισχυρή παραγωγική βάση στην χώρα που τον γέννησε κοινώς στην Ελλάδα και θα εντείνει ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα  το 75% του τζίρου της προέρχεται από τις 85 χώρες, όπου και εξάγει τα προϊόντα της και μόλις το 25% από την ελληνική αγορά. 

 

Παρά την κρίση που ταλανίζει την αγορά του φαρμάκου ο ίδιος εκτιμά ότι το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της εταιρείας σε συνδυασμό με τους οίκους του εξωτερικού που αντιπροσωπεύει θα τονώσει περαιτέρω τα μεγέθη της. Εκτιμά ότι φέτος ο τζίρος θα ανέλθει στα 185 εκατ. ευρώ από 162 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, όπου το ΕΒΙΤΔΑ έκλεισε στα 43 εκατ. ευρώ.   

 

Αναφορικά με την αντιπροσώπευση των νέων προϊόντων που πήρε ο Βασίλης Κάτσος,  δήλωσε ότι "πρόκειται για προϊόντα πλήρως καταξιωμένα στο χώρο τους, τα οποία θα ολοκληρώσουν το portofolio των αντιπροσωπειών που ήδη ελέγχει η εταιρεία. Αντιπροσωπείες που ουσιαστικά διευκολύνουν και την είσοδο της εταιρείας στο χώρο του φαρμακείου, απ' όπου απουσίαζε". Πρόκειται για τα προϊόντα nuxe (καλλυντικά),  bioderma (δερμοκαλλυντικά) και gum (στοματική υγιεινή), ενώ μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύει 10 κορυφαίους οίκους .

 

Εντωμεταξύ η εταιρεία έχει δρομολογήσει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την επόμενη διετία και δημιουργία περισσότερων από 100 θέσεων εργασίας, σε συνέχεια επενδύσεων άνω των 60 εκατ. ευρω και δημιουργία 300 θέσεων εργασίας την τελευταία τετραετία.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 15 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.