ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρή ανάπτυξη για τη Σαράντης την προσεχή 5ετία βλέπει η VRS Κύριο

08:00 - 18 Σεπ 2018 | ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
Ισχυρή ανάπτυξη για τη Σαράντης την προσεχή 5ετία βλέπει η VRS
Ένας ακόμη οίκος εκφράζεται θετικά για τον όμιλο Σαράντη, ο οποίος όλα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σπάνια συνέπεια σε… λόγια και πράξεις, με τη μετοχή να αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς πυλώνες των ξένων θεσμικών.

Ο λόγος για την Valuation & Research Specialists (VRS), που είναι ανεξάρτητος οίκος έρευνας και ανάλυσης, όπου στην τελευταία έκθεσή της, εκτιμά ότι τα θεμελιώδη του ομίλου Σαράντη την επόμενη 5ετία θα ενισχυθούν και μάλιστα με σημαντικούς ρυθμούς.

Οι αναλυτές του οίκου δίνουν έμφαση στο επιχειρηματικό μοντέλο και στη συνέπεια του ομίλου που επεκτείνει γεωγραφικά τις δραστηριότητές του και τα μερίδια αγοράς, είτε μέσω συνεργασιών, είτε μέσω στοχευμένων εξαγορών.

Η VRS αναφέρεται στο γεγονός ότι η Σαράντης διαθέτει τέσσερις παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπου παράγει περί το 75% των προϊόντων που εμπορεύεται, ενώ διαθέτει αξιοσημείωτα εξωστρεφές προφίλ δραστηριοποίησης, έχοντας μάλιστα ισχυρή παρουσία στις σημαντικότερες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Για την πενταετία 2017-2022 τα στελέχη της VRS  εκτιμούν ότι η Σαράντης θα πετύχει μέση ετήσια αύξηση πωλήσεων κατά 8%, ενώ θα βελτιώσει τα περιθώρια κερδοφορίας με μέση αύξηση κατά 11% στα κέρδη ανά μετοχή!

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η δίκαιη τιμή διαπραγμάτευσης για τον τίτλο – με γνώμονα τις προσδοκώμενες επιδόσεις του 2018 – είναι στα 8,97 ευρώ. Χθες, θυμίζουμε η μετοχή της Σαράντης έκλεισε στα 6,80 ευρώ με πτώση 1,45%, ενώ η κεφαλαιοποίηση του ομίλου είναι στα 475 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:52 - 18 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.