ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H μικρή περίπλοκη αληθινή ιστορία Α. Λυμπέρη - Edipress Livres και Delvil Ltd

13:50 - 28 Νοε 2006 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Υπάρχουν πολλές αλήθειες σε μια αληθινή ιστορία. Εξαρτάται από την οπτική γωνία με την οποία αντικρίζεις την πραγματικότητα. Ο γνωστός και πετυχημένος εκδότης Αντώνης Λυμπέρης εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζεται πολύ στενά με την ελβετική εταιρεία Edipress Livres.

Πρόσφατα αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το σκηνικό της συνεργασίας τους (επειδή αρκετές φορές οι δύο εταιρείες βρέθηκαν ανταγωνίστριες σε αγορές όπως π.χ. η Ρουμανική) και συμφώνησε μαζί τους να αγοράσει το 30% της εταιρείας Λυμπέρης Εκδόσεις από την Ελβετική Edipress στην τιμή των 0,85 Ευρώ/μετοχή.

Ξαφνικά εμφανίστηκε η επενδυτική εταιρεία DelvilLtd η οποία θεωρεί ότι αυτού του είδους οι προσυμφωνημένες συναλλαγές είναι σε βάρος των μικροεπενδυτών. Εσπευσε λοιπόν η Delvilltd να καταθέσει προσφορά για το 30% της Λυμπέρης στην τιμή των 1,1 Ευρώ δηλαδή 30% ακριβότερα απ’ όσο προσφέρει ο ίδιος ο κ. Λυμπέρης για την εταιρεία του.

Ο κ. Αντ. Λυμπέρης δεν δυσκολεύτηκε να διακρίνει ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που απαρτίζουν την Delvil Ltd εκτός των κυρίων Κέρτσικωφ, Αρ. Δοξιάδη καιΠαπαλεξίου, περιλαμβάνεται και ο κ.. Κ. Γραφιαδέλης που εντελώς συμπτωματικά είναι κορυφαίο στέλεχος στον ανταγωνιστικό εκδοτικό Ομιλο του κ. Φιλιππόπουλου. Προφανώς λοιπόν θεωρεί ότι κάποιοι σκόπιμα μπαίνουν στα πόδια του.

Το ερώτημα είναι : Αν η Delvil Ltd προσφέρει 1,1 ευρώ για να αγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο της Λυμπέρης, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, χωρίς άλλες διεκδικήσεις για ανάληψη management και με δεδομένη την εχθρική αντιμετώπιση της διοίκησης, πόσο τελικά αξίζει η μετοχή της Λυμπέρης;

Ερώτηση: Μα τελικά τι κερδίζει η Delvil Ltd από αυτή την συναλλαγή;

Απάντηση: Αποκτά το 30% της εκδοτικής εταιρείας Λυμπέρης σε μια τιμή που θεωρεί η ίδια πολύ ελκυστική. Τα ίδια έκανε πριν 4 μήνες με τη Notos Com και σήμερα η τιμή της μετοχής αυτής βρίσκεται 20% υψηλότερα από την τιμή που αγόρασαν…

Xρήστος Ν. Κώνστας

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.