• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
Image on Reporter.gr
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εκδόσεις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε μέλος του ΔΣ της Λιβάνης- Η νέα σύνθεση

Την παραίτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλή Γ. Λαζαρίδη, ανακοίνωσε σήμερα (18/11) η Λιβάνης, με την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ να παραμένει ίδια.

Έρευνα ΟΣΔΕΛ: Πέντε βιβλία το χρόνο διαβάζει ο γενικός πληθυσμός

Στο πλαίσιο της έρευνας του ΟΣΔΕΛ με τίτλο «Αναγνώσεις, αναγνώστες και αναγνώστριες: Το βιβλίο και το κοινό του στην Ελλάδα», εξετάστηκε η καταγραφή και η ερμηνεία των παραγόντων που καθορίζουν την συμπεριφορά των αναγνωστών. Η μελέτη αυτή αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του ΟΣΔΕΛ και έλαβε χώρα από τον Ιανουάριο του 2021 έως το Φεβρουάριο του 2022.

Παρουσίαση βιβλίου που «πρωταγωνιστούν» οι Λειψοί

 «Αέρας» μυστηρίου και περιπέτειας «φύσηξε»  την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στους Λειψούς, όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Δούρειος Ίππος» από τον δημοφιλή ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα.

ΟΣΔΕΛ: Ξεκινά διανομή δικαιωμάτων σε συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων σε περισσότερους από 6.000 συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, πάντα με γνώμονα το όφελος των συμβασιούχων του, ο ΟΣΔΕΛ θα πραγματοποιήσει τη διανομή δικαιωμάτων για το έτος 2022 ενωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

ΥΠΠΟΑ: 336.000 ευρώ για ενίσχυση δράσεων στο χώρο του Βιβλίου

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 336.000 ευρώ και παροχή αιγίδας, ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 63 δράσεις που αφορούν στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις».

ΟΣΔΕΛ: Καμπάνια για την ενίσχυση της έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας

Οι ενώσεις εκδοτών έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου Ε.Ι.Η.Ε.Α. (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΝ.Ε.Δ. (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου), Σ.Η.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων), Ε.Ι.Ε.Τ. (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου), Ε.Δ.Ι.Π.Τ. (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) και εκδοτικές επιχειρήσεις μέλη του ΟΣΔΕΛ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Η Καθημερινή, προχωρούν στην υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής καμπάνιας, που στοχεύει στην ενίσχυση της έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

Πέθανε η Κατερίνα Βελλίδη, σιδηρά κυρία της εφημερίδας «Μακεδονία»

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

«Ένα Πιστόλι για Υπογραφή»: Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου, "Ένα Πιστόλι για Υπογραφή", μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.

Το πλέον ολοκληρωμένο Εργατικό βιβλίο είναι γεγονός-Από τον Βασίλη Πρασσά

Όλες οι απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από την εργατική νομοθεσία σε περισσότερες από 700 σελίδες

«Συνταγές με... Ιστορία»: Ένα βιβλίο με επίκεντρο τη Μαρίκα Μητσοτάκη

Το βιβλίο «Συνταγές με... Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 10 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με την προσθήκη επιπλέον συνταγών. Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται: την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

Βιβλιοπαρουσιάσεις ΕΚΟΜΕ «ΠροiDeaσμοί»

Το ΕΚΟΜΕ εγκαινιάζει τους κύκλους βιβλιοπαρουσιάσεων «ΠροiDeaσμοί», με το βιβλίο του Νικολάου Αλέτρα «Streaming και Ψηφιακή Διανομή» (εκδ. Αιγόκερως, 2021), σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00.

Μπλόκο του ΟΣΔΕΛ στο «κατέβασμα» βιβλίων-«Χτύπημα» κατά της ψηφιακής πειρατείας

Κατά σελίδων που φιλοξενούσαν πειρατικό περιεχόμενο κινήθηκε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Αττικές Εκδόσεις: «Ανέβηκε» το ποσοστό της Palladion Services (Overseas) Limited

Η εταιρεία Αττικές Εκδόσεις ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Palladion Services (Overseas) Limited, νομικό πρόσωπο που κατά την έννοια του άρθρου 3, παρ. 1 (26, δ) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, έχει στενό δεσμό με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (μη εκτελεστικός και μη ασκών διευθυντικά καθήκοντα), στις 29/09/2021 απέκτησε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή 85.734 κοινές μετοχές έκδοσης της εταιρείας με συνολικό αντίτιμο 30.006,90 ευρώ και μέση τιμή κτήσης 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

σελίδα 1 από 106
Image on Reporter.gr Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman