• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εκδόσεις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το μυθιστορηματικό ντεμπούτο της Νατάσας Παυλίτσεβιτς «Κάπου Αλλού», που σας φέρνουν οι Εκδόσεις Bell, θολώνει τα όρια μεταξύ αλήθειας και ονείρου. Η καταιγιστική γραφή της μας ρίχνει στα πιο σκοτεινά νερά της λογοτεχνίας του φανταστικού και μας συμπαρασύρει με μια πλοκή χτισμένη επάνω σε ερωτικές σχέσεις, το πιο εύθραυστο υλικό στον κόσμο.

 

Η «Πατρίδα», το μεγάλο μυθιστόρημα της Χώρας των Βάσκων του Φερνάντο Αραμπούρου που φέρνουν οι Εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Τιτίνας Σπερελάκη, είναι το μεγάλο μυθιστόρημα της εποχής μας.

 

Τον Μάρτιο του 1917, λίγους μήνες πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση, ο τσάρος Νικόλαος Β΄ της δυναστείας των Ρομανόφ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι την εκτέλεση του Νικολάου και της οικογένειάς του τον Ιούλιο του 1918 εκτυλίχθηκε μια δραματική ιστορία.

 

Τέρατα παραμονεύουν στις ρωγμές ανάμεσα στις επιθυμίες των αντρών και την επιβίωση των γυναικών. Κανένας άλλος συγγραφέας τον τελευταίο αιώνα δεν έχει επινοήσει τέτοια τέρατα με πιο τρομακτική και ευφυή αληθοφάνεια από τον Τόμας Χάρις, τον δημιουργό του Χάνιμπαλ Λέκτερ και της Σιωπής των Αμνών. Το Κάρι Μόρα, το έκτο μυθιστόρημά του, είναι ο καρπός της πολυαναμενόμενης επιστροφής του Αμερικανού αριστοτέχνη της πένας.

Την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία του για τον τρόπο εφαρμογής της ενίσχυσης των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας εκφράζει σε ψήφισμά του το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Τσαρλς Μπουκόβσκι, Αλάα Αλ-Ασουάνι αλλά και Μάγια Αγγέλου είναι κάποιοι μόνο από τους συγγραφείς που περιλαμβάνει η λίστα με τα βιβλία που έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό των εκδόσεων Πατάκη.

Στην εξαγορά της «The Toc Digital Media» έναντι του ποσού των 399.900,97 ευρώ προχώρησαν οι Αττικές Εκδόσεις.

Έναν μήνα έδωσε προθεσμία η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Άργος ΑΕ, για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεών της με εκδοτικές εταιρείες.

 

Μικρή μείωση του κύκλου εργασιών, αλλά με περιορισμό των ζημιών μετά από φόρους, εμφάνισε το α’ εξάμηνο του 2019 ο όμιλος Λιβάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρεία», η οποία συνήλθε στις 25.7.2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Μαρούσι (Λεωφόρος Κηφισίας αρ.40) παρέστησαν τέσσερις μέτοχοι δικαιούχοι 12.533.379 επί συνόλου 15.300.000 κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών της εταιρείας ήτοι ποσοστό 81,93% (αυξημένη απαρτία).

Σε μια προσπάθεια εξερεύνησης του χώρου του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα, επικοινωνήσαμε με διάφορους εκδοτικούς οίκους και ζητήσαμε την γνώμη τους. Τα συμπεράσματα δικά σας. Ευχαριστούμε όλους για την ευγενική τους συμμετοχή.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο reporter τεύχος 18, που κυκλοφόρησε ένθετο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το Σάββατο 6 Ιουλίου, 2019. 

 

 

 

Σε τακτική Γενική Συνέλευση καλούνται οι Μέτοχοι, κάτοχοι κοινών ονομαστικών μετοχών, της «ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρεία» στις 25 Ιουλίου 2019.

Μετά από φανερή ψηφοφορία η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα πως πιθανολογείται η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από το πρακτορείο διανομής εντύπου Τύπου «Άργος». Η έρευνα επί του πρακτορείου είχε ξεκινήσει αυτεπαγγέλτως ενώ σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας.

 

σελίδα 1 από 102
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman