• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εκδόσεις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων σε περισσότερους από 6.000 συγγραφείς, μεταφραστές, δημοσιογράφους και εκδότες βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και ιστοσελίδων. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, πάντα με γνώμονα το όφελος των συμβασιούχων του, ο ΟΣΔΕΛ θα πραγματοποιήσει τη διανομή δικαιωμάτων για το έτος 2022 ενωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 336.000 ευρώ και παροχή αιγίδας, ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε 63 δράσεις που αφορούν στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις».

Οι ενώσεις εκδοτών έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου Ε.Ι.Η.Ε.Α. (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΝ.Ε.Δ. (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου), Σ.Η.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων), Ε.Ι.Ε.Τ. (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου), Ε.Δ.Ι.Π.Τ. (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) και εκδοτικές επιχειρήσεις μέλη του ΟΣΔΕΛ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Η Καθημερινή, προχωρούν στην υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής καμπάνιας, που στοχεύει στην ενίσχυση της έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών η Κατερίνα Βελλίδη, κόρη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη».

Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου, "Ένα Πιστόλι για Υπογραφή", μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.

Όλες οι απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από την εργατική νομοθεσία σε περισσότερες από 700 σελίδες

Το βιβλίο «Συνταγές με... Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ 10 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με την προσθήκη επιπλέον συνταγών. Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαγειρεύει και θυμάται: την κουζίνα της μητέρας της, η οποία ήταν εξαιρετική μαγείρισσα, την ανατροπή που ήρθε για την υγεία της όταν, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, τη γνωριμία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό στην Κρήτη.

Το ΕΚΟΜΕ εγκαινιάζει τους κύκλους βιβλιοπαρουσιάσεων «ΠροiDeaσμοί», με το βιβλίο του Νικολάου Αλέτρα «Streaming και Ψηφιακή Διανομή» (εκδ. Αιγόκερως, 2021), σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00.

Κατά σελίδων που φιλοξενούσαν πειρατικό περιεχόμενο κινήθηκε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Η εταιρεία Αττικές Εκδόσεις ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Palladion Services (Overseas) Limited, νομικό πρόσωπο που κατά την έννοια του άρθρου 3, παρ. 1 (26, δ) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, έχει στενό δεσμό με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (μη εκτελεστικός και μη ασκών διευθυντικά καθήκοντα), στις 29/09/2021 απέκτησε με εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή 85.734 κοινές μετοχές έκδοσης της εταιρείας με συνολικό αντίτιμο 30.006,90 ευρώ και μέση τιμή κτήσης 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα, 4/10/2021 η αναδιανομή των αδιάθετων Βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων έτους 2021, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν μέχρι και 28/9/2021 τα βιβλία τους.

Έρχεται το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού της BOUSSIAS, με αποκλειστικές συνεντεύξεις και αφιερώματα.

O Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου με αίσθημα αλληλεγγύης, επιθυμεί να προσφέρει βιβλία, στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές της Εύβοιας. 

σελίδα 1 από 106
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman