• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Εκδόσεις

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Έρχεται το πρώτο τεύχος του νέου περιοδικού της BOUSSIAS, με αποκλειστικές συνεντεύξεις και αφιερώματα.

O Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου με αίσθημα αλληλεγγύης, επιθυμεί να προσφέρει βιβλία, στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές της Εύβοιας. 

Παρατάθηκε μέχρι την Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, η λήξη της προθεσμίας για τη δήλωση συμμετοχής βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων στο ενισχυμένο Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021 του ΟΑΕΔ, για το οποίο υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους.

Η εταιρεία Αττικές Εκδόσεις Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρεία γνωστοποίησε προς το επενδυτικό κοινό ότι κατά την 26η Αυγούστου 2021 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο ορίστηκε με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 26.08.2021, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα και να ορίσει τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη αυτού, λαμβάνοντας υπ' όψη τον ορισμό των τριών (3) ανεξάρτητων μελών από την Γ.Σ.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ανώνυμος Εκδοτική Εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά 153.430 ονομαστικών μετοχών, ήτοι ποσοστού 33,5%, στην θυγατρική της εταιρεία ΙΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, που κατείχε ο μέτοχος μειοψηφίας NATRONA HOLDINGS LTD.

O Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) ανακοίνωσε την πρωτοβουλία στήριξης πυρόπληκτων φοιτητών και σπουδαστών.

Ηλίας Βενέζης, Η «Κιβωτός» του Μικρασιατικού Ελληνισμού - Αλληλογραφία Ηλία Βενέζη- Μέλπως και Οκτάβιου Μερλιέ

Με 20 εκ. ευρώ ενισχύονται οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της περιφέρειας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις τις πανδημίας.

Ανακοινώνονται τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020, για τις εκδόσεις 2019, από τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σημειώνεται ότι και οι τρεις αρμόδιες Επιτροπές [Επιτροπή για τα ετήσια Βραβεία Λογοτεχνίας, το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων, το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, το Ειδικό Θεματικό Βραβείο & τα Βραβεία Δοκιμίου–Μαρτυρίας, Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου και Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης] εργάσθηκαν γόνιμα και εντατικά, και, παρά τις αντιξοότητες που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, επέτυχαν την ενδελεχή εξέταση και κρίση της βιβλιοπαραγωγής του 2019 εντός έξι μόλις μηνών από την έναρξη των συνεδριάσεών τους, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πόσα μυστικά μπορεί να αντέξει κανείς σε μια ζωή;

Στο τελευταίο του βιβλίο ο Χρήστος Χωμενίδης επιστρατεύοντας τις γνώσεις του και το ταλέντο του ανατρέπει τις σταθερές τόσων αιώνων και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για την ιστορία του Μενελάου και της Ελένης. Μέσα από την πρωτοπρόσωπη ρεαλιστική, πληθωρική, αθυρόστομη αφήγησή του ο Μενέλαος βγαίνει από τη σκιά και γίνεται πρωταγωνιστής, βγάζοντας τη δική του αλήθεια. Οι γνωστοί ήρωες του Τρωικού πολέμου παρουσιάζονται απομυθοποιημένοι και εκτεθειμένοι στα μάτια του αναγνώστη.

Μία από τις ενδιαφέρουσες εκδόσεις της τελευταίας περιόδου είναι το βιβλίο «Μόνο λίγα χιλιόμετρα. Ιστορίες για την Ιστορία», από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη», είναι «Μπλε Λουλούδι - αναμνήσεις από το 2048».

σελίδα 1 από 105
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman