ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πρακτορείο «Άργος»

19:45 - 04 Ιουν 2019 | ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το πρακτορείο «Άργος»
Μετά από φανερή ψηφοφορία η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα πως πιθανολογείται η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από το πρακτορείο διανομής εντύπου Τύπου «Άργος». Η έρευνα επί του πρακτορείου είχε ξεκινήσει αυτεπαγγέλτως ενώ σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας.

Μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης η εταιρεία πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από τη λήψη του διατακτικού της απόφασης να ανακαλέσει την εμπορική πολιτική που ακολουθεί σήμερα και να σταματήσει την αδικαιολόγητη άρνηση πώλησης κατά τη διανομή του εντύπου Τύπου. Η «Άργος» πρέπει επίσης να παύσει να εφαρμόζει διακριτική μεταχείριση σε σχέση με την πολιτική επιστροφών επί των παρακρατηθέντων ποσών ασφαλιστικών εισφορών προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις, επιστρέφοντας άμεσα από την κοινοποίηση του διατακτικού της παρούσας Απόφασης, με ίσους όρους και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2019, το συνολικό ποσό εκ του οφειλομένου μέχρι σήμερα από την παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών, προς όλες τις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Η εταιρεία καλείται επίσης να διεξάγει διαπραγματεύσεις είτε με την Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων είτε με μεμονωμένες εκδοτικές επιχειρήσεις σχετικά με τη νέα εμπορική πολιτική της, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της αγοράς διανομής έντυπου Τύπου, για τη διαμόρφωση της νέας τιμολογιακής πολιτική της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.