ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την εξαγορά της Vice Media εξετάζει ο όμιλος Antenna

10:50 - 30 Ιουλ 2022 | ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Την εξαγορά της Vice Media εξετάζει ο όμιλος Antenna
Προς την εξαγορά της Vice Media φέρεται να κινείται ο όμιλος Αntenna, σύμφωνα με πηγές των New York Times.

Όπως σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για μία συμφωνία που θα ολοκληρώσει μια μακροχρόνια επιχειρηματική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών.

Απ' ό,τι φαίνεται δε, ο Αntenna δεν είναι ο μοναδικός δυνητικός αγοραστής που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη διεθνή εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ιδρύθηκε το 1994 και το 2017 έφτασε να αποτιμάται 5,7 δισ. δολάρια.

Όπως τονίζουν οι New York Times, δεν είναι βέβαιο ότι ο Antenna θα αγοράσει τη Vice, ούτε ότι θα υπάρξει γενικά κάποια συμφωνία. Εκπρόσωπος του Antenna αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στους New York Times.

Το Vice ξεκίνησε τη δράση του τη δεκαετία του 1990 ως νεανικό περιοδικό με έδρα το Μόντρεαλ. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, το Vice και ο συνιδρυτής του Shane Smith έπεισαν υψηλού προφίλ διαφημιστές και επενδυτές να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Vice να καταστεί διεθνής εταιρεία πολυμέσων με φιλοδοξίες να ανταγωνιστεί καταξιωμένους παίκτες στις εκδόσεις και την ψυχαγωγία.

Ένας από τους υποστηρικτές της προσπάθειας ήταν ο Antenna Group, που  ξεκίνησε το 2014 μια κοινοπραξία με το Vice στην Ελλάδα.

Ο όμιλος ανανέωσε και επέκτεινε τη συμφωνία του με το Vice το 2019 και συνεργάστηκε σε ένα διεθνές ειδησεογραφικό εγχείρημα, το Vice World News.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:01 - 30 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.