ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

15:00 - 01 Ιουλ 2009 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Πραγματοποιήθηκε στις 30/6/09 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ. Αναλυτικότερα ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο: H Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε την Ετήσια Οικονομική Έκθεση (ομίλου και εταιρείας) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2008, στην οποία περιλαμβάνονται οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (ομίλου και εταιρείας) της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2008 μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.
Θέμα 2ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τις αποζημιώσεις και αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με το άρθρο 26 του Καταστατικού και προενέκρινε τις αποζημιώσεις και τις αμοιβές για τη χρήση 2009.
Θέμα 3ο: Ομόφωνα και παμψηφεί εξελέγη για τον έλεγχο της χρήσης 2009, η Ελεγκτική Εταιρεία ΣΟΛ Α.Ε. Σύμφωνα δε με τον Νόμο, η αμοιβή θα καθορισθεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σ.Ο.E.Λ.
Θέμα 4ο: Η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι, έχουν ήδη πληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις που τέθηκαν κατά την υποβολή και έγκριση του επικαιροποιημένου επιχειρησιακού σχεδίου, έχουν ρυθμιστεί οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, κ.λ.π., έχει υπογραφεί η τελική πρόταση-πλαίσιο της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης παράλληλα με την ενεχυρίαση των μετοχών του βασικού Μετόχου και ότι η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, η οποία περιλαμβάνει και την χρηματοδότηση της Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί ενέκρινε τις ενέργειες της Διοίκησης και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου και των προβλεπόμενων από αυτό ενεργειών. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτήθηκε για την ολοκλήρωση της διάθεσης των αδρανών και μη λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών.
Τα θέματα 5, 6, 7, 8 και 9 απαιτούν εκ του νόμου και του καταστατικού εξαιρετική απαρτία και ως εκ τούτου θα εξετασθούν από την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουλίου 2009 ή σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας από την Β' Επαναληπτική Γ.Σ. της 24ης Ιουλίου 2009.
Θέμα 10ο: Για το εν λόγω θέμα δεν υπήρξε αντικείμενο συζήτησης, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εκλογή νέου μέλους Διοικητικού Συμβουλίου.
Θέμα 11ο: Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε το Σώμα για την κατάσταση της Εταιρείας και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει λόγω της καθυστέρησης της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου και πρότεινε την συνέχιση της συζήτησης του θέματος στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου και ενέκρινε τις ενέργειες της Διοίκησης.
Θέμα 12ο: Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα και παμψηφεί απάλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Ορκωτό Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονομικές Καταστάσεις (εταιρείας και ομίλου) για τη χρήση από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2008.
Τέλος η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί άμεσα η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση και χρηματοδότηση της Εταιρείας, καθώς η μη υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου θα επιφέρει μη αναστρέψιμες καταστάσεις για την Εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.