• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%
Κλωστοϋφαντουργία

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ το πρώτο δίμηνο του 2022 καταγράφηκε αύξηση στις λιανικές πωλήσεις και στις εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης -κλωστοϋφαντουργίας.

Σημαντική βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε το 2021 η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, ενώ παράλληλα μέσα στο Μάιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η νέα γραμμή παραγωγής στη μονάδα της Αιτωλοακαρνανίας.

Το 1ο Ζωντανό Εργαστήριο με θέμα «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα-Μια νέα προτεραιότητα της Κυκλικής Οικονομίας» έλαβε χώρα την Παρασκευή 18 Mαρτίου 2022 στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς ‘Έκθεσης, για το περιβάλλον, «VERDETEC». Υπεύθυνοι διοργάνωσης ήταν το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας & Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της σχολής Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) σε συνεργασία με την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών (ΕΔΕΜ) και την ΚΟΙΝΣΕΠ TAG GREEN, στο πλαίσιο του έργου «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - Δίνουμε μια νέα ζωή UPTEXTILE’’, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Ο κ. Ελευθέριος ΚούρταληςΠρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, αναφερόμενος στη μεγάλη κρίση της ενέργειας που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του υψηλού κόστους ενέργειας, ιδιαιτέρως για τον κλάδο της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας, στη χώρα μας.

Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2021 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Επίλεκτος ΑΕΒΕ, η οποία συνήλθε στις 4 Φεβρουαρίου.

Συνεχίσθηκε και τον Οκτώβριο η καλή πορεία της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Αύξηση κατά 21,74% κατέγραψε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας «Επίλεκτος» στο διάστημα 01/07/2021 έως 30/09/2021.

Στο ποσό των 12,201 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του ομίλου «ΑΦΟΙ Ι & Β ΛΑΔΕΝΗΣ A.E. “MINERVA”» στο εννεάμηνο του 2021 έναντι 8,519 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση 3,682 εκατ. ευρώ ήτοι 43,22%.

Κατά την συνεδρίαση της 23/11/21 του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, υπό την προεδρία του κ. Ελευθερίου Κούρταλη, συζητήθηκαν εκτενώς τα διάφορα θέματα και προβλήματα του Κλάδου, μετά τη σταδιακή επιστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας στην κανονικότητα, επισημαίνει ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Συνεχίσθηκε η καλή πορεία της αλυσίδας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Τιμολογιακές αυξήσεις προκειμένου να αντισταθμιστεί η αύξηση του κόστους ενέργειας και των μεταφορικών, προαναγγέλλει ο όμιλος Βιοκαρπέτ, παρουσιάζοντας συνοπτικά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου/εννεμήνου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής -Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), συνεχίσθηκε η καλή πορεία της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021.

Ο κ. Ελευθέριος ΚούρταληςΠρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, αναφέρει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή  κατεύθυνση, κάνοντας όμως τις ακόλουθες επισημάνσεις:

σελίδα 1 από 136
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman