ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλ. Θράκης: Σχεδιασμός για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας

20:39 - 15 Ιουλ 2009 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Τις ενέργειες που περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιμέρους επιχειρηματικών μονάδων (τεχνικά υφάσματα, βιομηχανική συσκευασία και άκαμπτη συσκευασία) με στόχο τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου, αναφέρθηκε ο κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Πλαστικά Θράκης.

Ειδικότερα, για τον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων οι εν λόγω ενέργειες αφορούν στην αναδιοργάνωση των εργοστασίων στην Ξάνθη, στην απορρόφηση της Don & Low Hellas από τη μητρική εταιρεία και στη λειτουργική της ενοποίηση, καθώς και στη μείωση του προσωπικού.

Στον κλάδο της βιομηχανικής συσκευασίας η διαδικασία αναδιάρθρωσης αφορά στη μεταφορά τμήματος της παραγωγής στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Βουλγαρία, καθώς και στην επίτευξη συνεργασιών με στόχο τη διάθεση της επιπλέον δυναμικότητας στην παραγωγή film πολυαιθυλενίου.

Τέλος, στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας ο στόχος για βελτίωση της κερδοφορίας και της κεφαλαιακής διόρθωσης θα επιτευχθεί με την αύξηση της αξιοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας (utilization), το πρόγραμμα περιορισμού των γενικών δαπανών, την επιβράδυνση των επενδύσεων ανάπτυξης και τη διάθεση των κεφαλαίων για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού.

Ο κ. Χαλιορής επισήμανε ότι το κόστος της αναδιάρθρωσης ανήλθε σε 1,5 εκ. ευρώ περίπου στο β' τρίμηνο του 2009, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί στο β' εξάμηνο του 2009 από το έσοδο που θα προκύψει από την πώληση ακινήτου στην Ξάνθη, το οποίο μετά την αναδιάρθρωση δεν χρησιμοποιείται ως βιομηχανικός χώρος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.