ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαστικά Θράκης: Κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο

11:12 - 30 Νοε 2009 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πλαστικά Θράκης αναφορικά με τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η διοίκηση επισημαίνει ότι στο πρώτο Εξάμηνο του 2009 πραγματοποιήθηκε αναδιοργάνωση της παραγωγικής δραστηριότητας του Ομίλου, το κόστος της οποίας ανήλθε περίπου σε 1,5 εκ. ευρώ και επιβάρυνε τους κλάδους των Τεχνικών Υφασμάτων και της Βιομηχανικής Συσκευασίας. Αναμένεται ότι έως τα τέλη Δεκεμβρίου της τρέχουσας χρήσεως το κόστος της αναδιοργάνωσης θα καλύψει το έσοδο από την προγραμματισμένη πώληση ακινήτου στην Ξάνθη, το οποίο μετά την αναδιοργάνωση δεν χρησιμοποιείται πλέον ως βιομηχανικός χώρος Ειδικότερα όσον αφορά στην πορεία των επιμέρους κλάδων στο Εννεάμηνο του 2009 παρατηρήθηκαν τα εξής:

Ο κλάδος της ’καμπτης Συσκευασίας παρουσίασε τη μικρότερη μείωση στον Κύκλο Εργασιών (-9,5%) παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει επιφέρει η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο όγκος πωλήσεων του κλάδου μειώθηκε κατά 8,4% ενώ ειδικά για την εγχώρια αγορά ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,8%. Το περιθώριο Μικτού Κέρδους αυξήθηκε κατά 3,4 ποσοστιαίες μονάδες και το περιθώριο EBITDA κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες ως απόρροια των ενεργειών αναδιάρθρωσης στις οποίες προέβη η Διοίκηση και των επενδύσεων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια οι οποίες άρχισαν να αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων ο Κύκλος Εργασιών μειώθηκε κατά 21,2%, ενώ ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε κατά 11,2%. Το κόστος αναδιάρθρωσης και οι χρεωστικές συναλλαγματικές διαφορές επιβάρυναν τα αποτελέσματα του κλάδου.

Στη Βιομηχανική Συσκευασία η κάθετη μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα του κλάδου, τόσο στην εγχώρια όσο και στην Ευρωπαϊκή αγορά, δημιούργησε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και είχε ως απόρροια τη σημαντική πτώση των πωλήσεων κατά 41,5% (μείωση όγκου πωλήσεων κατά 35,8%). Τα κόστος αναδιάρθρωσης επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα του κλάδου.

Κατόπιν τούτου όσον αφορά στα βασικά μεγέθη του Ομίλου Πλαστικά Θράκης για το Εννεάμηνο του 2009 σε σχέση με το Εννεάμηνο του 2008 παρατηρήθηκε:
• Ενοπ. Κύκλος Εργασιών: 151 εκ. ευρώ σε σχέση με 195,5 εκατ. ευρώ πέρυσι ( -22,8% )
• Μικτά Κέρδη 27,2 εκ. ευρώ σε σχέση με 33,5 εκ ευρώ πέρυσι ( -18,7% )
• Ενοπ. EBITDA: 14,1 εκ. σε σχέση με 21,3 εκ. πέρυσι ( -33,7% )
• Ενοπ. ΚΠΦ: 3,1 εκ σε σχέση με 8,9 εκ. πέρυσι ( -64,8%)
• Ενοπ. ΚΜΦ&ΔΜ: 1,5 εκ. ευρώ σε σχέση με 6,4 εκ. ευρώ πέρυσι ( -75,8% )

Επισημαίνεται ότι ο Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός μειώθηκε κατά 15,8% με το δείκτη Καθαρός Τραπεζικός Δανεισμός/ Ίδια Κεφάλαια να παραμένει σταθερά κάτω από τη μονάδα (0,8)

Τελευταίες Εξελίξεις: Στις 24-11-2009 το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση του κλάδου παραγωγής των επίπεδων υφαντών και μη υφαντών υφασμάτων από τη μητρική εταιρεία και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της Don & Low Ελλάς ΑΒΕΕ με στόχο την ορθολογικότερη λειτουργία στους τομείς της παραγωγής και διάθεσης. Ο εν λόγω κλάδος αντιπροσωπεύει το 48% των πωλήσεων της μητρικής εταιρείας κατά την τελευταία οικονομική χρήση και η Εταιρεία θα προβεί στην έκδοση Πληροφοριακού Σημειώματος αμέσως μόλις λάβει την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.