ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαστικά Θράκης: Μειώνει την τιμή στόχο η Praxis

13:47 - 03 Οκτ 2006 | ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης προχωρά η PraxisInternationalAXE. Οι αναλυτές θέτουν τον πήχη στα 2,5 ευρώ από 2,85 ευρώ προηγουμένως, προβλέποντας περιθώρια ανόδου 25,8%, τα οποία και δικαιολογούν σύσταση outperform. Η μετοχή θεωρείται μεσαίου κινδύνου λόγω του χαμηλού βαθμού προβλεψιμότητας των μελλοντικών μεγεθών, αφενός λόγω της ιδιαιτερότητας της αγοράς των παραγόμενων προϊόντων και αφετέρου λόγω της μεταβλητότητας των τιμών των βασικών α΄ υλών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Praxis, κατά το β΄ και γ΄ τρίμηνο του 2006 έχει παρουσιαστεί στις αγορές εμπορευμάτων αύξηση της μέσης τιμής του πολυπροπυλενίου κατά 19,3% και 12,9% αντίστοιχα. Το γεγονός αυτό ασκεί πίεση στα περιθώρια κέρδους του ομίλου αφού το κόστος των Α’ υλών σε ενοποιημένο επίπεδο αντιστοιχεί στο 55% περίπου του συνολικού κόστους πωληθέντων.

Κατά το β΄ τρίμηνο του 2006 το λειτουργικό περιθώριο κέρδους (EBITDA margin) του ομίλου ανήλθε σε 13,1%, μειωμένο κατά 400 μονάδες βάσης σε σχέση ΅ε το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (και κατά 230 μονάδες βάσης σε σχέση ΅ε το α΄ τρίμηνο 2006).

Η Praxisθεωρεί ότι η τάση αυτή ενδέχεται να συνεχιστεί και κατά το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αφού η τιμή του πολυπροπυλενίου παρουσιάζεται κατά μέσο όρο αυξημένη κατά 12,9% σε σχέση ΅ε το αντίστοιχο περυσινό τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μέρος των απωλειών λόγω της αύξησης της τιμής του πολυπροπυλενίου θα ανακτηθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε περίπτωση που οι τιμές διατηρηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα περυσινά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.